„Nečista krv“ – prvi domaći film koji će se prikazivati na Netfliksu

Film „Nečista krv, greh predaka“, u režiji Milutina Petrovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netfliks. Film je baziran na delima Bore Stankovića, a rađen je po scenariju Vojisalava Nanovića. Zna se i tačan datum kada će moći da se pogleda ceo film na ovoj platformi, jer za sada je samo postavljen trejler na njoj. U pitanju je 17. januar i film će na Netfliksu nositi naziv „Bad Blood“. Film će biti dostupan u naredne dve godine na teritoriji Centralne i Istočne Evrope i Turske.

Ovaj film je doživeo veliki upseh pred domaćom i regionalnom publikom. Glavne uloge u filmu tumače Dragan Bjelogrlić (Hadži Trifun), Anđela Jovanović (Tašana), Katarina Radivojević (Cona), zatim Dejan Bućin, Marko Grabež, Nela Mihailović…

Jedna od glavnih glumica Anđela Jovanović, ovu vest potvrdila je i na svom Instagram profilu.

Uskoro „Nečista krv“ na Netfliksu! Velika mi je čast što će naš voljeni film biti prvi na srpskom jeziku koji će biti na najvećoj filmskoj platformi. Preponosna sam na ceo tim koji je vredno radio na ovako važnom projektu za našu kinematografiju. Velika stvar, bravo ljudi!“ – navela je Jovanovićeva.

Film „Nečista krv“ u bioskopima pogledalo je čak više od stohiljada posetilaca, a dobio je i priznanje na 28. filmskom festivalu na Paliću, prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje pripala je Feđi Štukanu za ulogu Kolje, na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Netfliks usluga je dostupna širom sveta, 2013. godine broj korisnika je dostigao 40,4 miliona, a do sada je to mnogo više posetioca. Najviše korisnika je iz Sjedinjenih Američkih Država. Na prostoru bivše Jugoslavije, dostupan je od 2016. godine.

Ostavi svoj komentar