Kako kombinovati boje u enterijeru i dati mu svežinu

Jarke boje daju specijalnu svežinu enterijeru. Pogledajte naše predloge kako da kombinujete boje, intenzivne sa onim koje su ne toliko upadljive.

Žuta fotelja je pun pogodak

Iako ste možda ljubitelj neutralnih tonova ili jednobojnog stila, slobodno se usudite da u vašu dnevnu sobu unesete na primer žutu fotelju. Ona će prostor da podigne, biće dovoljan detalj koji je osvežio enterijer, a taman toliko da vam ne bode oči. Morate priznati koliko god da za oko prijaju jarke i vesele boje, bilo bi previše da ceo stan uredite u tom stilu, stoga birajte samo po neki komad nameštaja u jačoj boji.

Možete i sami napraviti tamnozelenu komodu

Tamnozelena komoda je dovoljna da upotpuni vašu sobu i unese specijalnu svežinu. Ako imate neku staru komodu u tamnijoj boji, a želite da bude u modernom stilu i boji, uzmite šmirglu u ruke. Nakon šmirglanja, ona je spremna sa farbanje, u boji koja vama odgovara. Nakon toga možete da pređete lakom, ali ako želite da ostane mat, završili ste posao samo sa jednim farbanjem.

Crna, bela i žuta odlično se kombinuju

U sledećem enterijeru dominariju crna i bela boja. Uvek dobitna kombinacija. I slika na zidu je modernog dizajna, jednostavna. Ne možemo a da ne primetimo, da je žuta fotelja dala pečat ovom stilu uređenja. Sam prostor bi bez nje delovao i hladno. Fotelja u žutoj boji unela je svežinu i veselje u ovu sobu.

Luster sastavljen od više abažura

Ukoliko vam je prostorija uređena minimalistički, luster sa nekoliko starinskih abažura mogu jako lepo pristajati u njoj. Da su u nekoj tamnoj boji, ne bi izgledalo ovako interesantno. Još lepše je što će ove različite boje abažura, prostoru dati i različito svetlo.

Tirkizna garnitura otvara prostor

Jednostavne slike na zidu, okrugli sto od drveta i malo zelenih sobnih biljki. Sve to ne bi ovako lepo izgledalo, da nema garniture u ovako lepoj, tirkiznoj boji.

Plave stolice daju na razigranosti prostora

Sledeća je prostorija sa prelepim detaljima, zlatnim lusterom i stepenicama i plakarom u staklu. Plave stolice ipak čine da ovaj stil uređenja ne bude hladan i po malo dosadan. U njemu dominiraju staklo i arhitektonski oštre linije. Sa stolicama u plavoj boji, prostor dobija na razigranosti. Da su stolice crne ili sive, bilo bi previše hladno za oko posmatrača.

Limun-žuti trosed

Limun žuti kauč izgleda fantastično u svakom prostoru. Iako nema puno dekora i stočići su mali i neupadljivi, ceo utisak je lep, jer je sam kauč dao pečat.

Nadamo se da vam se sviđaju naši predlozi kako kombinovati boje u enterijeru. Pišite nam koja vam se ideja najviše svidela.

1 komentar na “Kako kombinovati boje u enterijeru i dati mu svežinu”

  1. Ovo je pravo osvezenje, a kad osvezimo enterijer, preporuka je da osvezimo i vazduh sa fotokatalitickim preciscivacem vazduha, odlicna stvar.

Ostavi svoj komentar