Novogodišnji dekor – budite kreativni i ukrasite dom po svojoj meri

Uz malo mašte i kreativnosti sami možete da napravite novogodišnji dekor za vaš stan. Stavite ispred sebe nekoliko ukrasa, makaze i počnite da smišljate na koji način biste mogli da napravite nešto. Mi ćemo vam dati nekoliko lepih predloga, koji su jednostavni a kreativni. Pravljenje ukrasa za Novu godinu i Božić može biti zabavno, naročito ako uposlite sve ukućane da vam pomognu.

Ako imate stare drvene merdevine, iskoristite ih za novogodišnji dekor. Drvo u kombinaciji sa crvenim ukrasima i zelenim granama daje pravu toplinu doma za novogodišnje praznike. Možete oko merdevina da obavijete i ukrasne lampice. Pored toga, možete da vežete i crvenu mašnu i da dobijete dekorativne božićne merdevine.

Svi u kući imamo vinske čaše. E pa ovoga puta osim što ćete iz njih piti vino u prazničnim danima, iskoristite ih za dekor. Okrenite naopako čašu, i u donji deo čaše postavite neki ukras ili novogodišnju kuglu. Na dno vinske čaše stavite sveću, upalite je i uživajte u lepoj dekoraciji u romantičnoj večeri.

Ako želite da ukrasite jelku bez jelke, imamo predlog za jednu neuobičajenu, koja će svima zapasti za oko, jer je drugačija. Nekoliko knjiga, bilo bi poželjno sa zelenim koricama, otvorite i okrenite naopačke. Ređajte ih jedne na druge, dok ne dobijete oblik jelke. Ceo dekor upotpunite crvenim biserima ili svetlećim lampicama na baterije.

Prazan ram za slike ovoga puta ima svoju svrhu. Nema potrebe da stavljate bilo kakvu sliku. Ukrasite ga. Okačite na ram kuglu, vežite mašnu i dobili ste mali slatki dekorativni ram za vaš zid.

U fenjere stavljamo sveće i to izgleda prelepo. U skladu sa prazničnom atmosferom, ovoga puta će nam poslužiti u druge svrhe. Napunite fenjer sa novogodišnjim kuglama. Može jednobojnim, za elegantniji stil, ali može i sa šarenim, izgleda veselije. Birate prema vašem stilu novogodišnje i božićne dekoracije. Vežite jednu mašnu i postavite na vrh fenjera, izgleda čarobno.

Ako želite vaš sto za ručavanje da upotpunite novogodišnjim dekorom, imamo ideju. Dovoljno je da imate šišarke i lepu vazu u koju ćete ih staviti. Šišarke ofarbajte sprejom u boju koju želite, a vazu možete da ukrasite satenskom trakom i vaš sto će biti u prazničnom duhu.

Možete da ukrasite i prozore vaše sobe, dovoljno je da zakačite novogodišnje kugle i dobijate prazničnih duh. Novogodišnje kugle mogu da budu crvene, ali i da mešate boje, ako vam takav stil dekoracije više odgovara. Bitno je da kugle zakačite na satenske trake ili kanape različitih dužina, da bi dekor dobio na razigranosti.

Ostavi svoj komentar