„Muzički bazar“ – novogodišnji koncert Beogradske filharmonije

U susret novogodišnjim praznicima, koncerti Beogradske filharmonije pod nazivom „Muzički bazar“ biće održani 24. i 25. decembra od 20 časova na Kolarcu.

Klarinetista Kari Kriku (Kari Kriikku) nastupiće kao specijalni gost. On se smatra virtuozom na klarinetu i pionirom u izvođenju i promociji savremene muzike. Dirigent će biti Danijel Rajskin (Daniel Raiskin), koji je takođe počasni gost na ovogodišnjem Muzičkom bazaru.

„Na dve koncertne večeri na Kolarcu, kao na pravom bazaru, Beogradska filharmonija nudi muzičko šarenilo sa različitih meridijana. Praznična atmosfera će biti uz zvuke jevrejskog klezmera, arapske longe, portugalskog folklora zajedno sa numerama klasične literature Bramsa, Borodina i drugih.“, naveli su organizatori događaja.

Novogodišnji koncert biće održan uz poštovanje propisanih mera zaštite od virusa Covid-19. Potrebne su potvrde o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativni pcr test. Neophodan je i razmak između posetilaca u koncertnoj sali.

Beogradska filharmonija je do sada uvek priređivala nezaboravne novogodišnje koncerte koji su drugačiji, neobični i veseli. Oni su godinama među najtraženijim koncertima u sezoni.

Kari Kariku je finski klarinetista, čiji su snimci koncerta Karl Maria fon Vebera (Carl Maria von Weber) i Bernarda Kruzela (Bernhard Crusell) dobili svetsko priznanje.

Danijel Rajskin je dirigent, sin istaknutog muzikologa, koji je odrastao u Sankt Peterburgu. On neguje širok repertoar i ima zadivljujuće osmišljene programe.

Karte za ovaj dogadjaj su već rasprodate.

Summary
Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije
Article Ime
Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije
Description
Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije pod nazivom „Muzički bazar“ biće održani 24. i 25. decembra od 20 časova na Kolarcu.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar