Gde za Novu godinu u Srbiji?

Bliži se Nova godina, a mnogi su neodlučni ili još uvek nemaju ideju gde će provesti najpopularniju noć u godini. U Beogradu postoji najviše opcija za doček, zato što nudi provod za svačiji ukus. U mnoštvu restorana, klubova i kafića, ali i trgova sa muzikom i prazničnim ukrasima sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara. Međutim, u Srbiji se možete odlučiti i za romantično zimovanje na planinama ili nekom drugom manjem mestu.

Za vas smo izdvojili neke od ideja gde biste mogli da proslavite Novu 2022. godinu.

Raznovrsni noćni život u Beogradu

 U Beogradu će biti organizovano bezbroj novogodišnjih žurki, za ljubitelje različitih muzičkih žanrova i različitih atmosfera. Novu godinu možete proslaviti i na otvorenom na trgu ispred Narodne Skupštine, gde će ove godine nastupiti Marija Šerifović, Sara Jo i Jelena Karleuša.

Pored ove tradicionalne lokacije i na drugim opštinama će najverovatnije biti organizovan doček na otvorenom. U Zemunu na otvorenom takođe možete iskustiti posebnu novogodišnju atmosferu. Ako ste više za kafansku atmosferu umesto klubova, najbolja odluka je da odete u Skadarliju i dočekate Novu godinu na boemski način.

Novi Sad

Pored Beograda u Novom Sadu je podjednako dobar novogodišnji provod. Novi Sad u svakom smislu može da parira prestoničkom provodu. Pored brojnih klubova, kafana i barova u Novom Sadu će takođe biti organizovan doček na gradskom trgu, gde će nastupiti mnoga poznata imena. Najavljeno je da će na dočeku nastupiti više od 280 umetnika iz devet zemalja.  Novu godinu možete proslaviti i na nekom od vojvodjanskih salaša, gde ćete uživati u tradicionalnoj muzici i hrani.

Doček Nove godine na planini

Ukoliko za praznike odlučite da odete iz grada i proslavite Novu godinu u romantičnoj, zimskoj idili na planini, pravi izbor su Zlatibor, Kopaonik, Tara ili neka manje izgrađena planina, kao što su Zlatar, Stara planina ili Divčibaare. Mi smo za vas nedavno izdvojili i najbolje smeštaje za Novu godinu na Kopaoniku. Na planinama takođe imate više opcija, da doček provedete u izlasku uz živu muziku ili u romantičnoj zimskoj idili u brvnari sa vašim pratnerom ili prijateljima.

Nova godina sa decom

Ako imate decu, Novu godinu takođe možete provesti na planini, gde postoje mnoge aktivnosti za njih kao što su skijanje, jahanje konja i sankanje. Ako se odlučite da sa decom ipak ostanete u Beogradu, možete prošetati kroz grad u kome će sigurno biti prava praznična atmosfera sa novogodišnjim tezgama, bombonama i raznim poslasticama, a sigurno ćete negde sresti i ponekog Deda Mraza što će ih sigurno oduševiti. U Beogradu sa decom možete otići i na klizanje na nekoliko lokacija i predivno se zabaviti.

Spa centri

Ukoliko želite da odete negde iz grada a niste ljubitelj planina, jako lepo rešenje mogu biti banje i druga manja mesta u našoj zemlji koja nude sadržaje za odmor, opuštanje. Sve je više spa i wellness centara koji imaju posebne ponude za novogodišnje praznike. Bazeni, saune, masaže su samo deo njihovih usluga, uz koje ćete se sigurno osvežiti. Ova vrsta odmora takođe može biti sjajna kako za parove, tako i za porodice sa decom ili društva.

Ostavi svoj komentar