Soba za devojčice – ideje kako da je dekorišete

Vaša princeza raste i želi da ima svoj kutak, svoju sobu. Da, došlo je vreme kada i sama ima želje kada je uređenje sobe u pitanju. Uglavnom je soba za devojčice roze i to po njihovoj želji, ako ne skroz, onda bar neki detalj u toj boji, da obeleži njenu ženstvenost. Nekada nismo u mogućnosti da menjamo baš sve, ali sitne stvari mogu dosta da doprinesu osveženju i promeni prostora.

U nastavku, imate priliku da vidite, gotove sobe za devojčice. Sve izgleda kao u bajci. Shvatamo prohteve dece, jer i ujutro i uveče u ovako slatko uređenom ambijentu, imaju neku čaroliju.

Detalji, oni su nešto što dosta menja uređenje sobe, a jednostavno je doći do njih. Danas je ponuda velika. U radnjama možete da nađete dekorativne jastuke, sličice sa lepim natpisima, izrezana slova od drveta, ogledala, manja i veća.

Oblepite tapete ili stikere

Krupnija stvar, koja dosta menja vaš enetrijer, su tapete i stikeri. Ceo jedan zid možete da oblepite stikerima i da dobijete novu sobu, sa malo utrošenog novca i muke. Tapete još više doprinose promeni, a postoje različiti dezeni, od jednobojnih, na pruge, do cvetnih i vrlo dekorativnih.

Napravite baldahin u uglu sobe

Nema devojčice koja nije bar u jednom dobu svog odrastanja želela da ima baldahin. Pa zaista izgleda predivno, romantično i nežno. Postoje kreveti sa baldahinom, od tila, u raznim bojama. Ali mi vam dajemo predlog da vašoj princezi napravite kutak u sobi, gde će vrlo rado sedeti. Dovoljno je da na pod stavite nekoliko jastuka, različitih veselih boja. Kupite materijal kakav želite i uz malo kreativnosti zakačite ga na zid i spustite do poda, tako da dobijete mali kutak sa baldahinom.

Deca vole i šatore, mesta gde će se osećati ušuškano, s toga uz malo truda, napravite tako nešto u ćošku sobe.

Nezaobilazna roze boja

Boja koja je dominantno ženska, roze, daće sobi za devojčice posebnu toplinu. Bez obzira da li se opredelite za bebi roze ili jarku roze, vaša princeza će se u njoj osećati baš kao u bajci. Nekada je dovoljno da to budu samo detalji a ako i vi uživate u ovoj boji možete čak i zidove ofarbati u roze.