Kuhinje od drveta, lepota za oko posmatrača

Ako želite da imate kuhinju sa drvenim elementima, možete da pustite mašti na volji, jer ako nema u radnji da se kupi onakva kakvu vi želite, stolar je tu da ispuni vaše želje i napravi kuhinju po meri. Kuhinje od drveta imaju toplinu, zbog samog materijala od kog su izrađene, drvo daje tu toplu atmosferu, ali isto tako u mešavini sa nekim drugim materijalima ili dekorom, mogu da budu i potpuno moderne.

Komplet drvena kuhinja

Svi kuhinjski elemetni su izrađeni od drveta boje meda. Klasična varijanta kuhinje, koja ne prati trendove kada je uređenje doma u pitanju. Ovakva kuhinja je kuhinja za uvek. Divno i praktično je to što čaše i set za ručavanje stoje na drvenim pločama, mimo ormana. To daje vedrinu ovom stilu uređenja. Nekada i sitni detalji čine mnogo.

Rustična kuhinja

Morate priznati da je zamišljate kao deo planinske kućice, ali ako volite ovaj stil može da bude i deo vašeg doma. Pored kuhinjskih elemenata od punog drveta, dominantan je ovaj masivni drveni sto, koji upotpunjava celu priču. Uvek je na ovakvom stolu dobro došla ćasa sa voćem, npr sa pomorandžama, jer će njihova narandžasta boja oplemeniti ovu rustičnu varijantu. Takođe lepo pristaju i sobne biljke, osvežavaju prostor.

Možda nikada ne biste pomislili da će uz kuhinju od punog drveta, sjajno da idu crno-bele podne pločice. Ova kuhinja od drveta je dokaz da je to jedna od lepših kombinacija. Kuhinja na taj način gubi jednoličnost. Pored pločica koje daju šarm ovom stilu uređenja kuhinje, tu je i crna gornja ploča. Drveni kuhinjski elementi se savršeno kombinuju sa crnom ili belom gornjom kuhinjskom pločom.

Moderna kuhinja od drveta

Kao što rekosmo, sam stil uređenja nameće izgled moderne ili tople i ušuškane kuhinje od drveta. S obzirom na to da je frižider ravnih, modernih linija i da je gornja kuhinjska ploča crna, zidovi sivi, a lampe jednostavne i takođe modernog dizajna, eto i takve kuhinje.

Rustika u kombinaciji sa crnim i sivim elementima

I za kraj jedan potpuno rustični drveni sto za ručavanje, sa crno sivim servisom. Morate priznati da izgleda sjajno, a ono što primećujemo je da u ovoj kombinaciji odlično idu crni i sivi tanjiri. Sa belim servisom ne bi bio ovakav efekat. Pa ukoliko se ne odlučite za celu kuhinju od drveta, eto ideje za sto koji možete lepo uklopiti sa kuhinjskim elementima od drugog materijala.