Crno-bele slike na zidu – efektan ukras u vašem enterijeru

Moderna umetnost dozvoljava sve. Moderna umetnička dela mogu biti vrlo dekorativna i mogu da upotpune vaš prostor na pravi način. Izdvajamo crno-bele slike, koje će savršeno stajati na vašem zidu i krasiti na primer vašu dnevnu sobu. Ukoliko ste kreativni, ali niste baš vešti da slikate po platnu različitim bojama, dovoljno je da imate crnu i belu i sami naslikate ono što želite. Uređenje enterijera zaista može biti zanimljiv i kreativan posao. Dajemo vam primere abstraktnih slika.

Za početak jedna vrlo zanimljivo uređenja soba. Pored interesatnog dekora, ne možemo a da ne primetimo dve crno-bele slike koje vise na zidu. One su dale pečat celom ambijentu. Jednostvano je i da sami napravite ovakvu sliku. Nije potrebno neko slikarsko umeće, već samo malo kreativnosti.

Na sledećoj slici vidimo jedan luksuzno uređen prostor. Osim mermenog poda, tu su i vrlo zanimljivi lusteri, krajnje jednostavni i moderni ali vrlo efektni. Svakako ono što nam najviše privlači pažnju je slika na zidu. Bela pozadina, sa crnim tufnama, nepravilno naslikanim. Slika je pun pogodan za ovakav enterijer. Ako želite da naslikate sličnu sliku koja će da krasi vaš dnevni boravak, kupite jedno veliko platno. Zatim četkicu u ruke, nanesite na nju crni akril, a potom po platnu slikajte ornamente kakve želite.

Još jedna crno-bela slika većih demenzija. Ono što primećujemo je da ovakve slike idu uz drvo, uz zlatne detalje, uz sobne biljke, savršeno se uklapaju i u moderno uređene enterijere, ali i u one tople i ušuškane.

Bilo da je zid beli, sivi ili od kamena, ovakve slike su upečatljiv detalj. Lepše je kada su većih dimenzija, ali isto tako i nekoliko malih crno-belih slika savršeno dekoriše vaš prostor. Dve slike u primeru ispod su urađene u kontrastu, jer je na jednoj crna pozadina sa belim šarama, a na drugoj bela pozadina sa crnim šarama.

Evo primera kako i nekoliko slika malih dimenzija izgledaju kada se okače jedna do druge. U pitanju su geometrijske slike, vrlo lako i vi možete da napravite nešto slično.

I za kraj vam pokazujemo kako i sami možete da naslikate jednu hiper-modernu sliku, koja će biti zasigurno najzapaženiji dekor vašeg enterijera.

A nekada je dovoljno samo da celo platno naslikate crnom bojom i da takva slika bude savršen ukras vašeg omiljenog kutka.