Serija o krađi 4.5 milijarde bitkoina na Netfliksu

Netfliks planira snimanje dokumentarne serije o bračnom paru, Ilji Lihtenštajnu (Ilya Lichtenstein) i Heder Morgan (Heather Morgan), koji su uz pomoć svojih hakerskih veština ukrali oko 4.5 milijardi bitkoin-a (kripto valute).

Ovaj događaj izazavao je pažnju čitavog sveta. Bračni par je uhapšen zbog najveće pljačke u istoriji kripto valuta, uz optužbu da su prali novac. Od ukradenih bitokoin-a oni su kupovali zlato, NFT i poklon kartice, a novac su pokušavali da sakriju lažnim identitetima.

Netfliks se zainteresovao za ovu priču i video je u njoj motive za novu dokumentarnu seriju, koju su odmah poručili. Kris Smit (Chris Smith) odabran je za glavnog producenta i režisera serije. Još uvek se ne zna kada će biti premijera, a ni ko će glumiti u seriji.

Ilja Lihtenštajn, tehnološki preduzetnik, i Heder Morgan, reperka i muzičarka, uhapšeni su su svom stanu u Njujorku, a suočavaju se sa optužbama za krađu bitkoina. Vrednost ukradenog bitkoina porasla je sa 71 miliona dolara u vreme hakovanja na skoro 5 milijardi dolara. Par je pokušao da sakrije novac lažnim identitetima i nalozima, ali u tome na kraju ipak nije uspeo.

Summary
Serija o krađi 4.5 milijarde Bitkoina na Netfliksu
Article Ime
Serija o krađi 4.5 milijarde Bitkoina na Netfliksu
Description
Netfliks ima u planu dokumentarnu seriju o bračnom paru, Ilji Lihtenštajnu (Ilya Lichtenstein) i Heder Morgan (Heather Morgan), koji su uz pomoć svojih hakerskih veština ukrali oko 4.5 milijardi Bitcoin-a (kripto valute).
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar