Održana Nedelja mode u Londonu – izdvojili smo najupečatljivije kreacije

Nedelja mode u Londonu trajala je od 18. do 22. februara, a na njoj su predstavljeni najnoviji odevni komadi i trendovi za jesen i zimu 2022. godine.

Dizajneri su ove godine predstavili najrazličitije kreacije, a njihovi motivi su veoma raznovrsni. Na revijama su se mogli videti različiti odevni komadi, od nežnih ženstvenih haljina, do modernih undergound detalja.

Pogledajte neke od najupečatljivijih kreatora na London Fashion Week-u.

Harris Reed

Nedelja mode počela je Ridovim intimnim nastupom. Modeli su bili raspoređeni u oblacima. Revija pod nazivom „60 godina kraljice“ bila je inspirisana knjigom o vladavini kraljice Viktorije iz 1897. godine. Nova kolekcija je napravljena od iskorišćenih tkanina koje je donirala „Bussandri“, firma za proizvodnju nameštaja. Rid se poigrao sa obimom, proporcijama i granicama polova i identiteta.

Molly Goddard

Moli Godard je haljine od tafta kombinovala je sa širokim muškim, ručno rađenima džemperima i patikama. Modeli su haljine poneli i ispod muških kaputa sa čipkanim ukrasima.

Eudon Choi

Eudon Choi je pronašao inspiraciju u filmu „Crvena pustinja“ iz 1965. godine. On se poigrao sa paletom boja, posebno tonovima crvene, narandžaste i plave. On teži ka održivosti.

Halpern

Halpern je dozom glamura podigao raspoloženje. Kreacije su isticale siluetu, nalik modelima iz 1920-ih i 70-ih, uz savremeni element. Veliki detalji i volani kaskadno su se spuštali niz bočnu stranu suknji.

Roksanda

Preuveličane, postavljene haljine neobičnih boja izrađene su od tafta, satena i svile. Ušiveni džepovi i detalji doneli su kreacijama moderan element, a raskošne haljine u svetlijim bojama i sa kraćim rubovima dale su novoj kolekciji dozu svežine.

Erdem

Erdem je bio inspirisan marginalnom kulturom, odnosno andergraundom. Kreacije su bile raznovrsne od suknji koje su prekrivene kopčama do odela sa cvetnim printom. Haljine su krhke i nežne.

Preen by Thornton Bregazzi

Za potrebe revije brend je angažovao umetničku direktorku engleske nacionalne baletske škole – Vivijanu Durante (Viviana Durante) i njene učenike da prirede performans. Kreacije sa cventim motivima obeležile su čitavu reviju, a romantične haljine od čipke dobile su pank ivice sa metalnim detaljima.

Simone Rocha

Kao inspiracija kreatorki je poslužila irska knjiga za decu „Deca Lira“. Tamni i mračni detalji dali su snažan efekat na nabore i volane haljina koje su u beloj, krem i crnoj boji. Puf rukavi i suknje zauzeli su takođe važno mesto na reviji.

Labrum

Kreativni direktor londonskog brenda muške mode, Foday Dumbuya, dizajnirao je kolekciju koja slavi lepotu migracije. Živopisni krojevi i kaputi u naradnžastim nijansama stvorili su harmoničnu atmosferu. Zapadnoafričko nasleđe bilo je utkano u tkanine, koje su kreirale zanatlije iz njegovog rodnog grada – Sijera Leonea.

Street style

Pogledajte i najzapaženije ulične stilove sa Nedelje mode u Londonu.

 Nedelja mode u Londonu se održava dva puta u toku godine, u februaru i u septembru. Sa Nedeljom mode u Parizu, Njujorku i Milanu čini „veliku četvorku“ modnih dešavanja. Prva Nedelja mode u Londonu održana je 1983. godine.

Ostavi svoj komentar