Koncert Borisa Novkovića 19. novembra

Koncert poznatog hrvatskog kantautora i pevača Borisa Novkovića održaće se 19. novembra u MTS dvorani, nakon nekoliko godina pauze. Koncertom pred beogradskom publikom Boris će obeležiti 35 godina od izlaska prvog albuma „Kuda idu izgubljene djevojke”.

Uoči susreta sa beogradskom publikom, poručio je da su njegova iskustva sa njom oduvek zasnovana na obostranim emocijama i ljubavlju: „Veseli me da nakon dosta vremena ponovo sastanem sa beogradskom publikom, gde je taj odnos zasnovan na uzajamnoj ljubavi i velikoj podršci koju sam dobio od  Beograda na početku i nastavilo se tokom moje čitave karijere. Očekujem eskploziju energije, jedan divan koncert, da prođemo kroz sva sećanja i romantiku sa mojih početaka, ali i da čujemo neke nove pesme. Pripreme teku dobro i bend i ja štelujemo dobru energiju i jedva čekamo da izađemo pred novosadsku i beogradsku publiku“ – rekao je Boris.

Novkovićevi albumi prodavani su u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, redovno se mogu čuti na svim radio stanicama. Svoju karijeru započeo 1986. godine i do danas je aktivan na muzičkoj sceni. On je 2005. godine na Evroviziji predstavljao Hrvatsku, a naredne godine je predstavljala Severina sa Borisovom kompozicijom Moja štikla.

Boris je rođen u umetničkoj porodici, otac mu je poznati muzicar i kompozitor Đorđe Novković. Đorđe Novković poreklom je iz Sarajeva, ali se 60 tih godina preselio sa suprugom Ozanom i šestomesečnim Borisom u Zagreb. Njegove pesme će ostati zauvek zapamćene, a samo neke od njih su: Bacila je sve niz rijeku, Sanjam, Žute dunje, Da sam ja netko…

Karte za koncert možete kupiti na sajtu tickets.rs.

Podsetimo na neke od Borisovih najvećih hitova koje će sigurno izvesti i na predstojećem koncertu: „Kuda idu izgubljene djevojke“, „Jači i od sudbine“, „Daleko“, „U dobru i zlu“, „Dok svira radio“, „Eloiz“, „Vukovi umiru sami“.

Ostavi svoj komentar