Koncert grupe Laibach 20. decembra u Mts dvorani

Slovenački bend Lajbah (Laibach) nastupiće 20. decembra u Mts dvorani u okviru turneje „Love Is Still Alive“. Jedan od najprovokativnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije nastupiće nakon tri godine pred beogradskom publikom.  

U okviru turneje Lajbah će predstaviti i istoimeni projekat „Ljubav je još uvek živa“, koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije Iron Sky – The Coming Race (Gvozdeno nebo – nadolazeća rasa), za koji je grupa radila muziku. Projekat će se nakon turneje naći i na vinilu i CD-u.

Publika će imati priliku da čuje numere sa poslednjih albuma, njihove starije pesme, ali i set Laibach klasika, koji čine hitovi od ranih 80-ih do danas. Bend će u okviru turneje izvoditi i nedavno obrađenu pesmu Leonarda Koena – The Future, za koju je Luk Tarner (Luke Turner) iz engleskog magazina The Quietus rekao:  „Većina obrada Leonarda Cohena su  sentimentalne pesme u kojima nedostaje Cohenova mračna duhovitost, ali ova verzija „The Future“ od Laibacha je krajnje fantastična.“ 

Laibach je slovenačka muzička grupa koja je nastala 1980. godine u Trbovlju u Sloveniji. Smatraju se osnivačima pokreta „Neue Slowenische Kunst“.

Karte za koncert možete kupiti na blagajni Mts dvorane, kao i na sajtu tickets.rs.

Summary
Koncert grupe Laibach 20. decembra u Mts dvorani
Article Ime
Koncert grupe Laibach 20. decembra u Mts dvorani
Description
Slovenački bend Lajbah (Laibach) nastupiće 20. decembra u Mts dvorani u okviru turneje „Love Is Still Alive“.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar