U narednoj godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

U Predlogu bužeta za 2023. godinu Vlada Srbije je opredelila sredstva za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji. Ovu odluku saopštilo je udruženje „Moja Srbija“ koje je pozvalo ugostitelje i hotelijere da se pridruže akciji i omoguće građanima što veći broj objekata i destinacija za odmor.  

Za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biće na raspolaganju više od 3.500 ugostiteljskih objekata, a očekuje se da će se ovaj broj povećati.

„Tokom poslednjih osam godina, subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših gradjana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uredjenje smeštajnih kapaciteta” – navelo je uduženje Moja Srbija.

Prvobitna količina vaučera u ovoj godini potrošena je za manje od mesec dana, ali je u junu odobrena dodatna količina zahvaljujući kojoj su smeštajni kapaciteti popunjeni do kraja novembra.

Udruženje „Moja Srbija” smatra da će i tokom ove godine Vlada pronaći dodatna sredstva i dostići cifru od 250.000 vaučera.

Građani su ove godine kao destinaciju za odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Taru, Kopaonik i Divčibare.

Summary
U narednoj godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji
Article Ime
U narednoj godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji
Description
U Predlogu bužeta za 2023. godinu Vlada Srbije je opredelila sredstva za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar