Najbolje egzotične destinacije za putovanja zimi

Nova godina je nedavno počela, a svi oni koji se nisu dovoljno odmorili tokom prethodne, mogli bi to da urad ove. Uživanje u plaži, suncu i moru moguće je i tokom zime. Mi smo za vas izdvojili najbolje i najatraktivnije egzotične destinacije koja možete obići tokom zime.

Egipat

Egipat je jedna od najpopularnijih i najpristupačnijih toplih destinacija za putovanje tokom zime. U Egiptu su tokom letnjih meseci temperature veoma visoke i zato je zimi bolje da posetite ovu destinaciju, jer je tada dovoljno toplo za uživanje u moru. Najpopularnija letovališta u Egiptu su Hurgada i Šarm el Šeik. Pored kupanja i sunčanja, u Egiptu ćete moći da uživate i u piramidama, istorijskim iskopinama i u bogatom kulturnom nasleđu.

Dubai

Poslednjih godina Dubai je postao jedna od najposećenijih destinacija. Dubai odlikuje moderna arhitektura i uređene plaže. Zima je najbolje godišnje doba za njegovu posetu, zbog toga što su leta previše topla. U Dubaiju je sve napravljeno za uživanje u luksuzu i komforu.

Karibi

Karibi su grupa ostrva, koja je pravi izbor za sve ljubitelje egzotičnih destinacija i letovanja. Najveće ostrvo na Karibima je Kuba, koja je poznata po specifičnom načinu života. Najposećenije letovalište na Kubi je Varadero, koje poseduje plažu dugačku 20 kilometara. Havana je glavni grad Kube, koji je jedinstven po istorijskom nasleđu i arhitekturi. Pored Kube tu su i Jamajka, Bahami i Barbados kao stvoreni za putovanja iz mašte.

Tajland

Tajland se nalazi u jugoistočnoj Aziji, a njegov glavni grad je Bangkok. Tajland odlikuje tropsko-monsunska klima, zbog čega su leta veoma vetrovita i zato je najbolje vreme za njegovu posetu upravo zima. Puket je najveće tajlandsko ostrvo, a njegove najpoznatije plaže su Kata i Patong. Gde god se nalazili na Tajlandu, lako možete doći i do drugih ostrva kao što su Ko Lipe, Ko Lanta, Ko Samet, Ko Samui, Ko Čang, Ko Pangan, Ko Tao i Pi-Pi.

Maldivi

Maldive odlikuju beskrajne peščane plaže i more u kome se prelivaju sve nijanse plave i zelene boje. Pesak je beo, mekan i sitan. Ronjenje se smatra jednom od najpopularnijih atrakcija na Maldivima. Kompleksi hotela nude gostima posebnu privatnost, zato što se svaki nalazi na zasebnom ostrvu. Temperatura vode na Maldivima je oko 28 stepeni tokom cele godine, pa i u januaru, februaru i martu i zato su Maldivi jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje zimi.

Zima u našoj zemlji je hladna, često oblačna, vetrovita. Ako ste zaljubljenik u toplije krajeve, more i sunce, nadamo se da smo vam dali ideju za vaše sledeće putovanje.

Ostavi svoj komentar