Hidratantna krema za lice – zašto vam je baš ona potrebna?

Svakodnevno korišćenje hidratantne kreme pomaže u sprečavanju iritacija, zatezanja i suvoće kože i veoma je važan korak u svakodnevnoj rutini. Hidratantna krema za lice se posebno preporučuje ženama sa suvom kožom, koja je sklona perutanju. Koža lica zahteva posebnu negu zbog toga što je osetljivija i tanja od kože na ostalilm delovima tela i zato se i u nezi kože lica preporučuju ove kreme.

Zašto vam je potrebna hidratantana krema za lice?

Koža lica je tanja i nedostaje joj masnih naslaga koje bi negovale i štitile lice. Lice zbog toga, među prvim delovima tela, pokazuje znake starenja. Odgovarajuća nega hidratantnom kremom sprečiće prevremeno starenje kože, zatezanje i suvoću.

Hidratantna krema prema tipovima kože

Za osetljivu kožu preporučuju se hipoalergeni proizvodi koji je neće dodatno nadraživati. Za kožu koja je osetljiva potrebna je lagana tekstura koje neće zapušavati pore i krema koju će koža brzo upiti i ostaviti prijatan osećaj svežine na licu. Ukoliko imate veoma suvu kožu, potražite hidratantne kreme sa sastojcima poput glicerina i hijaluronske kiseline.

Hidratantne kreme za telo

Pored lica, morate voditi računa i o koži tela, a najbolje je da se, takođe, odlućite za hidratantne kreme za telo koje će nahraniti vašu kožu i dati joj potrebnu elastičnost. Danas imate u ponudi kreme sa hidratacijom od 48 sati. One će vam biti korisne, ako vam je naporno da svakog dana nanosite kremu, jer će vam koža uz pomoć njih biti hidrirana i do dva dana.

Nega kože tokom različitih godišnjih doba

Zimi je koža mnogo više isušenija nego leti i zbog toga hidrantanta krema mora biti deo svakodnevne rutine tokom hladnih meseci. Piling se takođe preporučuje zimi, jer njegova struktura uklanja suve i mrtve ćelije sa površine kože. Nakon pilinga, nanesite hidratantnu kremu i vaše lice će biti blistavo i osveženo.

Ako vam se čini da vam je leti lice masnije nego inače, to ne znači da ne treba da hidrirate kožu odgovarajućim kremama. Leti je povećana proizvodnja sebuma, koji uzrokuje mnoge nepravilnosti na licu.  Odaberite hidratantnu kremu sa mineralima i termalnom vodom i vaše lice će biti osveženo i hidrirano. Leti češće čistite i tonirajte svoje lice.

Leti obavezno odaberite hidratantnu kremu sa zaštitinim faktorom, jer sunčevo zračenje ima brojne negativne uticaje na vašu kožu.

Summary
Hidratantne kreme – zašto su vam baš one potrebne?
Article Ime
Hidratantne kreme – zašto su vam baš one potrebne?
Description
Koža lica zahteva posebnu negu zbog toga što je osetljivija i tanja od kože na ostalilm delovima tela. Svakodnevno korišćenje hidratantne kreme pomaže u sprečavanju iritacija kod nežne kože i veoma je važan korak u svakodnevnoj rutini. Hidratantne kreme se posebno preporučuju ženama sa suvom kožom, koja je sklona perutanju.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar