Šta sve možete uraditi sa kovrdžavom kosom? – 7 jednostavnih frizura

Mnogi misle da je kovrdžava kosa jednostavna za nameštanje i oblikovanje. Međutim kovrdže umeju da budu veoma „nemirne“ i ponekad ih je teško obuzdati. Kovrdžava kosa je često suva, ima previše volumena i teško se raščešljava. Ponekad jednostavno ne znate kako da je oblikujete da bi izgledala pristojno. Zato smo za kovrdžave devojke i žene izdvojili 7 jednostavnih i elegantnih frizura za sve prilike.

Polupodignuta kosa

Ova frizura može biti i elegantna, ali i opuštena. Pristaje skoro svakom obliku lica, a idealna je za toplije dane, kada jednostavno morate da skupite kosu. Uz nju možete izabrati stil šminkanja koji poželite, lepo će izgledati i uz tamniju, ali i uz dnevnu šminku.

Jednostavna punđa

Kovrdžavu kosu najčešće ne možete skupiti u idealnu, zalizanu punđu, uvek će poneki pramen štrčati. Zato pustite prednje pramenove da slobodno padaju izvan punđe i tako ćete dobiti romantičan, ženstven izgled.

Punđa na vrh glave

Ukoliko se spremate za poseban događaj i želite da izgledate posebno, probajte da podignete kosu u visoku punđu. Izgledaćete šik naročito ako stavite malo jači nakit koji će na ovaj način doći do izražaja.

Ležerna frizura sa prednjim krajevima

Ova frizura je idealna za svaki dan. Uzmite dva prednja pramena kose i spojite ih šnalom ili ih vežite gumicama za kosu. Možete isplesti i pletenice do pola dužine kose i skupiti ih na isti ovaj način.

Jednostavan rep

Kovrdžavu kosu možete i jednostavno vezati u niski rep. Ne trudite se da pokupite sve pramenove jer je to skoro nemoguće. Odaberite neku šarenu gumicu i daćete frizuri poseban, efektniji izgled.

Pletenice

Ako želite opuštenu, urbanu frizuru za zimske i jesenje dane, idealan izbor su pletenice. Možete ih isplesti na različite načine i napraviti raznovrsne frizure sa njima. Možete isplesti samo jednu kiku ili dve i više i vezati ih na neobične načine.

Razbarušene kovrdže

Iako kovrždavu kosu nije lako „obuzdati“ i dato joj oblik, ponekad je najlepše ostaviti je da pada baš onako kako ona želi. Ako nemate vremena ili inspiiracije, ostavite je da „vodi svoju politiku“. Čista razbarušena kovržava kosa, uz malo šminke, daće vam posebnu čar.

Kovrdžava kosa jeste lepa, ali nije nimalo jednostavna za pravljenje frizura, kao što se možda čini. Pokušajte da napravite neku od ovih frizura i isprobajte kako vam stoji.

Summary
Šta sve možete uraditi sa kovrdžavom kosom? - 5 jednostavnih frizura
Article Ime
Šta sve možete uraditi sa kovrdžavom kosom? - 5 jednostavnih frizura
Description
Kovrdžava kosa je često suva, ima previše volumena i teško se raščešljava. Ponekad jednostavno ne znate kako da je oblikujete da bi izgledala pristojno. Zato smo za kovrdžave devojke i žene izdvojili 5 jednostavnih i elegantnih frizura za sve prilike.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar