Piling za usne – neophodan tokom zimskih dana

Nanošenje pilinga je jedan od najvažnijih koraka u nezi kože. Pored pilinga tela, veoma je važan i piling usana, iako ga često zaboravljamo u svojoj rutini nege lica. Zimi nam usne često ispucaju i budu grube, a jednostavnim pilingom koji možete napraviti i sami, vratićete vašim usnama mekoću i sjaj za samo nekoliko minuta.

Čemu služe pilinzi?

Piling je veoma koristan tretman, koji sa površinskog sloja kože uklanja mrtve ćelije i time sprečava njihovo nagomilavanje i olakšava regeneraciju kože. Zahvaljujući svojoj zrnastoj teksturi on uspeva da „zguli“ isušene ćelije, nakon čega hidrira kožu i daje joj svežinu i sjaj. Na usnama se takođe nagomilavaju izumrle ćelije koje je neophodno ukloniti, naročito tokom zimskih dana.

Zašto baš piling usana?

Usne se tokom dana, usled različitih faktora, suše i pucaju. Svaka žena voli da stavi ruž ili sjaj, a to je jednostavno nemoguće ukoliko su usne ispucale. Zimi je posebno važno da praktikujete piling, zato što hladan vazduh dodatno šteti usnama. Pilingom ćete vratiti njihov sjaj i mekoću, a svaki karmin će izgledati bolje na zdravim i hidriranim usnama. Piling usana možete raditi jednom nedeljno.

Kakvi sve pilinzi za usne postoje?

Pilinge za usne možete naći u prodavnicama. U drogerijama možete pronaći balzame za usne koji u sebi imaju sitne čestice koje će doprineti efektu pilinga. Pored kupovnih, možete jednostavno napraviti prirodan piling za usne i kod svoje kuće.

Kako da napravite piling za usne kod kuće?

Nudimo vam nekoliko načina za pripremu jednostavnog pilinga za usne kod kuće. Piling za usne možete napraviti tako što ćete izmešati kašiku meda i pola kašičice šećera. Namažite tu masu na usne i ostavite da deluje par minuta, a potom malo grublje istrljajte piling i isperite ga.

Piling možete napraviti i tako što ćete izmešati kašičicu kokosovog ulja sa pola kašičice šećera. Pošto ste naneli smesu, ostavite je da deluje ne više od 10 minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Na isti način možete napraviti i piling sa maslinovim uljem, koje je posebno blagotvorno za suvu kožu. Preporučuje se da posle tretmana nanesete balzam i time postigli da vaše usne budu još mekše. Takođe, na taj način ćete sprečiti pucanje usana.

Ostavi svoj komentar