Kako da izgledam odmornije? – pitanje koje postavljamo bar jednom u životu

Jedno od najčešćih pitanja o lepoti je – Kako da izgledam odmornije? Podočnjaci i umorno lice su ono što ni jedna žena ne želi da vidi, kada se ujutru pogleda u ogledalo. Stresan i užurban način današnjeg života, najviše utiče na lice i zato mu morate posvetiti posebnu pažnju ukoliko želite da izgledate sveže i odmorno.

Mi smo za vas izdvojili 5 jednostavnih trikova koji će vam pomoći da izgledate odmornije.

Umivanje hladnom vodom

Ono što najbolje razbuđuje, ali i daje licu instant svežinu je umivanje hladnom vodom. Hladnom vodom ćete se rasaniti i osvežiti, a ona će pritom zategnuti vašu kožu i podstaći će cirkulaciju. Izbegavajte umivanje sapunom jer on isušuje lice, odlučite se za neko prirodno sredstvo za umivanje i čišćenje.

Noćna krema za lice

Nega koja doprinosi jutarnjoj svežini lica počinje upravo noću. Zato pre spavanja nanesite noćnu kremu za lice, jer ona u sebi ima posebne sastojke koji će učiniti da vaše lice zablista čim se probudite.

Hidratacija

Ono što je najbitnije i za zdravlje i za svežinu lica, ali i čitavog tela je naravno – hidratacija.  Voda je neophodna za normalno funkcionisanje čitavog tela. Ona nam daje energiju. Preporučljivo je da dnevno popijete 8 čaša vode. U toku dana možete piti i biljne čajeve, kao što je zeleni čaj koji razbuđuje. Voda sa limunom je takođe veoma dobra za podizanje energije i dobar početak dana.

Masaža lica

Masažu lica možete jednostavno uraditi sami kod kuće. Ona će vam pomoći da se opustite, ali će i zategnuti mišiće vašeg lica, što će dovesti do toga da izgledate sveže i odmorno. Prilikom masaže lica možete koristiti roler od žada ili rozen kvarca, kao i kockicu leda kojom ćete nežno preći preko lica.

Maske za lice

Sheet maske za lice su idealne za brzo osveženje. Možete ih naći u svakoj drogeriji, a veoma se jednostavno stavljaju. One su skrojena u obliku vašeg lica i sve što treba da uradite  je da je prislonite na čistu kožu lica. Kada odstoji oko 15-ak minuta, samo je skinite i bacite u đubre.

Ostavi svoj komentar