Voda sa limunom, čisti organizam

Unos vode u organizam je neophodan. Kažu stručnjaci minimum 1l vode treba popiti u toku dana. Ako ne volite da pijete vodu, sjajna ideja je da stavite pola limuna ili iscedite limun u bokal i pijete u toku dana. Pored toga što dobijete aromatizovani ukus, voda sa limunom ima puno benefita za vaše zdravlje. Isključite gazirana pića, sokove i zamenite ih vodom u koju ćete dodati malo limunovog soka.

Ovaj napitak ima lep ukus, a malo kalorija, tako da je sigurno da se nećete od njega ugojiti, kao što je slučaj sa fabrički napravljenim sokovima koji su puni veštačkog šećera.

Topla voda sa limunom poboljšava varenje, spečava gorušicu i nadimanje. Takođe jača imunitet, jer je limunska kiselina puna vitamina C, koji neophodan našem organizmu. Vitamin C, pored toga što jača imunitet, je sjajan u borbi protiv od prehlada i gripa. Još jedan od benefita je što nam podiže energiju, pri samom unosu u organizam, osetićete instant podsticaj energije.

Ako želite da smršate, pijte vodu sa limunom. Voda sa limunom sama po sebi neće na čudesan način smanjite vašu kilažu, ali će vas zasititi na neki način i pomoći vam da odložite obrok i ne posegnete za bespotrebnim grickalicama.

Limunov sok je antioksidans, to ne smemo da zaboravimo, a svaki antioksidans je dobar za naš organizam. Ima antibakterijska i antivirusna svojstva i jača rad mozga. Visok nivo magnezijuma i kalijuma u vodi sa limunom koristan je takođe za zdravlje mozga i nerava.

Idealno bi bilo da dan počnete sa čašom mlake vode sa limunom.

Ostavi svoj komentar