Tarantino napisao nastavak knjige „Bilo jednom u Holivudu“

Čuveni reditelj Kventin Tarantino (Quentin Tarantino) objavio je da je napisao knjigu o Riku Daltonu, liku koga je Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) igrao u filmu „Bilo jednom u Holivudu“ (Once Upon a Time in Hollywood).

Knjiga ima radni naziv „Čovek koji bi bio Mekvin: Filmovi Rika Daltona“, ali još uvek nije poznato kada će biti objavljena. Tarantino je inspiraciju za pisanje ove knjige našao u filmskim vodičima iz stvarnog života glumaca iz sedamdesetih godina. Knjiga sadrži kratku biografiju Daltonovog života i put njegove karijere.

Inače, radnja filma „Bilo jednom u Holivudu“ iz 2019, kao i istoimene knjige objavljene prošle godine, smeštena je u Zlatno doba Holivuda u 1969. godinu i prikazuje filmsku industriju, koja se menja velikom brzinom i u koju glumac Rik Dalton mora da se uklopi. Rikova desna ruka i njegov kaskaderski dvojnik Klif But, koga je igrao Bred Pit (Brad Pitt), pomaže mu u prilagođavanju novoj filmskoj eri.

 „Dalton se obično pojavljuje svake godine na nekoliko projekcija, odavno je u penziji, a ja se tako dobro zabavljam s njim da sledeće godine, 1999, organizujem retrospektivu Rika Daltona. Prikazujemo neke delove njegovih filmova, imamo lep poklon za njega, i to mu se sviđa. A onda me to podstiče da napišem priznanje njegovoj karijeri pod nazivom „Čovek koji bi bio Mekvin: Filmovi Rika Daltona. Sve je napisano. Postoji! – rekao je Tarantino.

Tarantino veruje da postoji posebna publika, koja voli Rika Daltona i koja je zainteresovana za njegovu alternativnu istoriju Holivuda.

Summary
Tarantino napisao još jednu knjigu – nastavak „Bilo jednom u Holivudu“
Article Ime
Tarantino napisao još jednu knjigu – nastavak „Bilo jednom u Holivudu“
Description
Čuveni reditelj Kventin Tarantino (Quentin Tarantino) objavio je da je napisao spin-of knjigu o Riku Daltonu.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar