Najbolji serumi sa vitaminom C – kako da izaberete pravi?

Vitamin C predstavlja jedan od najpoželjnijih sastojaka u kozmetičkim proizvodima, naročito u onim za lice. To je esencijalni, hranljivi sastojak kože, koji naše telo nažalost ne proizvodi i zato moramo da ga unosimo hranom, dodacima u ishrani i preparatima za negu kože. U nastavku vam dajemo nekoliko korisnih saveta kako da izaberete najbolji serum sa vitaminom C.

Nivo apsorpcije vitamina C opada sa godinama i zato su serumi za lice sa ovim vitaminom neophodni za svaku ženu. On će podmladiti vašu kožu i sprečiće nastanak bora i hiperpigmentacije.

Kako vitamin C deluje na našu kožu?

Vitamin C je jedan od najmoćnijih antioksidanta koji neutrališe slobodne radikale, odnosno on štiti kožu od štetnih uticaja iz spoljašnje sredine, kao što su zagađen vazduh i UV zračenje. Kada ga nanesemo na lice, naša koža reaguje tako što pojačava proizvodnju kolagena i elastina koji sprečavaju nastanak novih bora i zatežu naše lice. Vitamin C inhibira i proizvodnju melanina, što će vam pomoći u posvetljivanju fleka na licu, kao i u sprečavanju nastanka novih mrlja i hiperigmentacije.

Kako se koristi serum?

Postoje razni kozmetički proizvodi sa ovim vitaminom, kao što su kreme, serumi, sredstva za čišćenje lica, ali najefikasniji i najbolji su serumi i esencije. Serumi sa vitaminom C imaju najveću koncentraciju ovog vitamina, između 5 i 20%. Ukoliko se odlučite da u svoju rutinu uvrstite ovaj proizvod, uradite to postepeno jer je koži potrebno vremena da se navikne na vitamin C.  Zato za početak izaberite serum sa nižim procentom vitamina, a kasnije ga možete i postepeno povećavati.

Serumi se koriste jednom dnevno, a najbolje je ujutru ukoliko nakon toga ne izlazite na jako sunce. Vitamin C je fotosenzitivan sastojak koji privlači zrake sunca i zato je neophodno da ovi proizvodi imaju i visok zaštitini faktor. Pre stavljanja seruma, očistite lice sa tonikom.

Koji su to najbolji serumi sa vitaminom C?

Za vas smo izdvojili nekoliko najboljih seruma sa vitaminom C, koje možete naći u drogerijama i apotekama.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 serum

Eveline Expert C Vitaminski serum sa 12% vitamina

Vichy Liftactive Vitamin C Brighting Skin Corrector

The Body Shop Vitamin C Skin Booster Instant Smoother

Kiehl’s Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C

Uvrstite serum sa vitaminom C u svoju rutinu o brizi kože i nećete se pokajati.

Summary
Najbolji serumi sa vitaminom C – kako da izaberete pravi?
Article Ime
Najbolji serumi sa vitaminom C – kako da izaberete pravi?
Description
Vitamin C predstavlja jedan od najpoželjnijih sastojaka u kozmetičkim proizvodima, naročito u onim za lice.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar