Kontakt konferencija od 24. do 26. marta

Kontakt konferencija, jedan od najznačajnijih događaja profesionalaca muzičke industrije, počela je juče 24. marta, a trajaće do 26. marta. Kontakt 2022. se održava na nekoliko lokacija u Beogradu, a podeljen je u tri programske celine: tribine i paneli, izložbe i radionice i muzički deo programa.

Svečano otvaranje međunarodne muzičke konferencije i festivala „Kontakt 2022“ održano je u klubu Anti Shop Elektropionir u Beogradu. Ova značajna konferencija okuplja profesionalce iz regiona na temu muzičkog biznisa, starih i novih trendova i aktuelnih mogućnosti.

„Konačno možemo uživo da održimo šesto izdanje „Kontakta“ nakon dva onlajn izdanja. Okupili smo čitav region i Evropu u naredna tri dana“ –  istakla je Jovana Stanković Coka, jedna od oragnizatorki konferencije.

Glavni program Kontakt konferencije otvorile su pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić na Kolarcu. Pod zajedničkim nazivom „Pavana and more“ izvele su dela za dva klavira i za klavir solo Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i Filipa Glasa.

Prodajna izložba Branislava Babića Kebre takođe je održana juče u „Kuli“ nekadašnje pivare Bajloni u Cetinjskoj ulici.

„Obojeni program“ će 25. marta održati ekskluzivni klupski nastup u Anti Shop Elektropioniru. Takođe, izložba digitalnih crteža frontmena ovog benda biće otovorena do 31. marta.

Hali Gali će u subotu održati specijal u Dragstoru. Sa njima će svirati i Bas i stega, Skier and Yeti i dj-evi i muzički producenti: Bucalo, Traka, MANE b2b NA5A, Milf Magnet i Festival nasilja. Pored njih, tamo će svirati i beogradski bend Sitzpinker, She Loves Pablo iz Hrvatske i makedonske-slovenačka indie grupa Rush to relax.

Na poslednjoj večeri Kontakt konferencije, Rebel Star i Bohemija održaće prvi zajednički koncert i prodestaviće svoje nove albume „Početak i kraj“ i „Putujemo“.

Grupa „Elemental“ će održati koncert u Domu omladine posednjeg dana konferencije.

Kontakt konferenciju orgnaizovala je producentska kuća „Kontakt konferencija“, promoterska kuća „Odličan Hrčak“ i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Ostavi svoj komentar