„Sportsko srce“ premijerno 4. decembra u Zvezdara teatru

 U Zvezdara teatru biće izvedena predstava „Sportsko srce“ u subotu 4. decembra, što će biti jubilarna 90. premijera ovog pozorišta. Komad je napisao Đorđe Milosavljević, a predstava će biti izvedena na sceni „Danilo Bata Stojković“.

Predstava prati neobičnu priču, koja se odvija u toku prenosa finalne utakmice svetskog prvenstva u fudbalu. Petoro likova sreću se u pečenjari na Gornjem Zemunu, baš na dan utakmice.

Foto: Jakov Simović

„Ovaj komad je uslovno govoreći sportska priča, a zapravo je priča koja će se od jedne finalne utakmice svetskog prvenstva pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta i naravi i svega što opterećuje ovaj takozvani region. Fudbal je povod, a suština je zapravo nešto sasvim drugo, što doživljavamo svaki dan. Sport koji je najuticajniji i najincidentniji se ubrzo pretvara u politiku, kao što se kod nas manje više sve ispolitizuje.“ – rekao je Dušan Kovačević, direktor Zvezdara teatra.

Glavne uloge u predstavi igraju Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović. Reditelj predstave je Milan Karadžić.

Foto: Jakov Simović

Đorđe Milosavljević je ideju za tekst dobio kada se zaista odigravala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske.

„Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju.“ – objasnio je pisac Đorđe Milosavljević.

Milutin Mima Karadžić, koji u predstavi igra Branka Macuru, rekao je da je siguran da će ova predstava biti veoma gledana.

Za kostime je zaslužna Dragica Laušević, a za scenografiju Boris Maksimović. Kompozitor muzike za predstavu je Vladimir Petričević.

Nakon premijere, reprize predstave zakazane su za 7, 22. i 24. decembar.

Ulaznice za predstavu možete kupiti onlajn, na sajtu Zvezdara Teatra.

Summary
Predstava „Sportsko srce“ – 90. premijera Zvezdara teatra
Article Ime
Predstava „Sportsko srce“ – 90. premijera Zvezdara teatra
Description
U Zvezdara teatru biće izvedena predstava „Sportsko srce“ u subotu 4. decembra, što će biti jubilarna 90. premijera ovog pozorišta.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar