Večeras premijera predstave „Balkan Bordello“ u Ateljeu 212

Predstava „Balkan Bordello“ biće premijerno odigrana večeras, 8. novembra, u Ateljeu 212. Ova drama bavi se balkanskim temperamentom, društvenim problemima i epohom nasilja u kojoj živimo. Rađena je prema drami Jetona Neziraja, a u režiji Blerte Neziraj. Predstava je nastala u saradnji sa njujorškim teatrom „La MaMa“ i sa prištinskim centrom Kendra (Qendra). Predstava se izvodi na engleskom jeziku sa prevodom na srpski.

Predstava je premijerno bila prikazana u Prištini, 3. novembra, a bazirana je na Eshilovoj trilogiji „Orestija“. Premijera je bila održana u Oda teatru u okviru manifestacije Kosovski teatarski showcase, koju je organizovala Kendra multimedija. Njujorška premijera planira je za april 2022. godine, a biće održana u teatru „La MaMa“ na Ist Endu.

U predstavi igraju naši, ali i inostrani glumci kao što su Svetozar Cvetković, Ivan Mihailović, Oni Džonson, Džordž Drens, Met Naser, Verona Kodža, Judžin de Pudžin, Valoa Mikens, Džon Gutjerez i Mati Barber-Bokelman.

Dramaturg predstave je Dimitrije Kokanov. Kompozitor muzike za predstavu je Italijan Gabrijele Marangoni, kostimograf Amerikanka Gabrijela Beri, a koreograf Đerđ Prevozi iz Prištine. Scenografkinja je Marija Kalabić, a izvršni producent predstave je Beka Vučo.

„Balkan Bordello“ prestava biće  izvođena na sceni „Mira Trailović“, a u Nju Jorku na sceni Elen Stjuart (Ellen Stewart). Mira Trailović i Elen Stjuart bile su prijateljice.

Atelje 212 obeležava 65 godina od osnivanja, a Teatar „La MaMa“ 60 godina rada.

Predstavom „Balkan Bordello“ Atelje 212 nastavlja misiju povezivanja svetskih umetnika i pozorišta, a naročito umetnika i institucija iz našeg regiona.

Foto: Youtube-screenshot

Summary
Premijera predstave „Balkan Bordello“ u Ateljeu 212
Article Ime
Premijera predstave „Balkan Bordello“ u Ateljeu 212
Description
Večeras će premijerno biti izvedena prdstava "Balkan Bordello" u Ateljeu 212.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar