Na koncertima Frana Lasića i klape Koluri prikazane nikada viđene fotografije glumca

Frano Lasić, poznati glumac i pevač, sa dalmatinskom klapom “Koluri”, održao je seriju uspešnih koncerata i ovog decembra.

Početak svoje turneje, započeli su koncertom u Beogradu. Koncert je počeo u osam časova i trajao puna dva sata, a prva pesma koju su otpevali u klapskoj izvedbi je, “Ko nekad u osam” pesma poznatog srpskog i jugoslovesnkog pevača Đorđa Marijanovića. Sam naziv turneje nosio je ime “Nostalgično putovanje”, pa se publika sa prvom numerom, već vratila u neka prošla, lepa i bezbrižna vremena.

Nizali su se hitovi stranih i domaćih izvodjača, koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. Na repertoaru su bile pesme Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, do italijanske pesme Tornero, Vino amaro… i naravno dva Franina evergreen-a hita, u novoj, klapskoj obradi, „Volim te budalo mala“ i „Zagrljeni“. Inače te dve pesme, uvršćene su u top dvadeset hitova bivše Jugoslavije.

U pozadini na video bimu, nizale su se Franine slike iz glumačke i muzičke karijere, sa raznih snimanja, njegove naslovnice iz 80-ih, 90-ih godina, pa do danas. I same slike su vratile publiku u prošla vremena. Publika je nasmejana izašla iz sale, ali tokom koncerta je moglo da se primeti i po koje lice sa suzom u oku, jer lepota glasova, stare dobro poznate pesme, podsećaju na prošlost, na bezbrižne trenutke, na stare ljubavi…

Nakon koncerta u Beogradu, usledili su koncerti u Somboru, Novom Sadu i Leskovcu.

Neke od fotografija možete ekskluzivno da vidite na našem portalu.

Frano u klubu „Duga“

Na prvoj fotografiji, promocija albuma Frana Lasića u tadašnjem kultnom beogradskom klubu “Duga”. U srcu Vračara, na uglu Sredačke i Niške ulice nalazio se ovaj klub. Radno vreme ovog kluba, bilo rastegljivo i neretko se dešavalo da ga poznati umetnici, glumci, slikari, pevači, sportisti, beogradski mangupi, a i sam Frano, napuštaju u ranu zoru.

Prvi nastupi u Dubrovniku

Na sledećoj slici, Frano Lasić na svom solo koncertu, ranih sedamdesetih godina u Dubrovniku, u tvrdjavi Revelin. Na nastupu je pevao pesme američkog pevača Bob Dilana.

Nakon toga, tačnije 1983. godine izašao je Franin album, koji komponovao Đelo Jusić. Inače, zanimljiv podatak je, da se na drugom albuma Frana Lasića, nalaze dve pesme “Pesma zvana zbogom” i pesma “Ostani još malo”, za koje je tekst pisao, Djordje Balašević.

Potom nastup Frana Lasić, u njegovom rodnom gradu Dubrovniku, u atrijumu restorana “Jadran” u kojem je održano, biranje prvog glasa Dubrovnika. Frano je nastupio sa pesmom Index-a, “Sve ove godine” i osvojio je, počasno drugo mesto.

I za kraj, jedna fotografije iz Franine glumačke karijere, tačnije sa snimanja filma “Kiklop” iz 1982. godine. Režirao ga je Antun Vrdoljak, prema istoimenom romanu Ranka Marinkovića.