Endi Mekdauel, biografija – seda kosa nikada nije bolje izgledala

Endi Mekdauel (Andie MacDowell) je američka glumica i manekenka koja je popularnost stekla 1984. godine, nakon uloge u filmu „Legenda o Tarzanu“ (Greystoke: Legend of Tarzan).

Endi je imala teško detinjstvo, njena majka je bila alkoholičarka, a roditelju su joj se razveli kada je imala samo šest godina. Tokom detinjstva i mladosti, morala je da vodi računa o majci. Nakon što ju je primetila predstavnica modne agencije „Vilhelmina Models“ (Wilhelmina Models), potpisala je ugovor kao model za „Elite Model Management“ u Nju Jorku. Početkom 80-ih godina fotografisala se za časopis „Vog“ (Vogue), a pojavila se i u reklamnim kampanjama za Iv Sen Loren (Yves Saint Laurent) i Armani (Armani). Reklama na nacionalnoj televiziji i serija bilborda na Tajms Skveru za modnu kuću  Kelvin Klajn (Calvin Klein) privukle su veliku pažnju i dovele je do filmskog debija u „Legendi o Tarzanu“.  

Za ulogu u filmu „Seks, laži i video traka“ (Sex, Lies and Videotape) osvojila je „Independent Spirit“ nagradu, nagradu Udruženja filmskih kritičara Los Anđelesa i nominaciju za Zlatni globus. Nakon ovog filma, postala je veoma tražena i dobila je niz glavnih uloga u filmovima kao što su „Zelena karta“ (Green Card), „Predmet lepote“ (The Object of Beauty) i „Kratki rezovi“ (Short Cuts). Tokom 90ih godina stekla je veliku popularnost nakon komedija „Četiri venčanja i sahrana“ (Four Weddings and a Funeral) i „Dan mrmota“ (Groundhog Day).

Endi ima sina i dve ćerke koje su takođe glumice. Sa svojom ćerkom Margaret (Margaret Qualley) igra u jednoj od, trenutno, najpopularnijih serija na Netfliksu – „Sluškinja“ (Maid).

Nakon Kanskog filmskog festivala ove godine glumica je privukla veliku pažnju. Na crvenom tepihu se pojavila u elegantnoj, srebrnoj, Prada (Prada) haljini, ali nije to ono što je iznenadilo – Endi Mekdauel se na premiji filma „Annette“ pojavila potpuno seda. Njena bujna, kovrdžava kosa izgleda predivno i sada kada je posedela, a glumica ponosno ističe svoje godine i ne forsira večnu mladost, estetskim zahvatima.

Foto: Youtube-sreenshot

Summary
Endi Mekdauel – seda kosa nikada nije bolje izgledala
Article Ime
Endi Mekdauel – seda kosa nikada nije bolje izgledala
Description
Endi Mekdauel (Andie MacDowell) je američka glumica i manekenka koja je popularnost stekla 1984. godine, nakon filma Legenda o Tarzanu (Greystoke: Legendof Tarzan).
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar