Bjanka Džeger – Ikona stila i borac za ljudska prava

Bjanka Džeger je manekenka, glumica, novinarka, aktivista i bivša žena Mik Džegera. Njeno nikaraguansko poreklo čini njen izgled upečatljivim i egzotičnim. Niko kao ona nije umeo da iznese smele modne kombinacije, koje su do dana današnjeg aktuelne, jer je uspešno kombinovala klasiku sa elegancijom na poseban način.

Vladala je modnom pistom sedamdesetih godina i bila je učesnik svih tadašnjih najvažnijih modnih dešavanja u Nju Jorku. Bjanka Džeger je izazvala veliku pažnju izborom svoje venčanice, 1971. godine kada se udavala za Mika Džegera. Nosila je klasični beli sako i suknju, s tim da je sako obukla na golo telo. Na glavi je imala veliki beli šešir sa tilom koji je upotpunio njen stajling.

Smelo je kombinovala detalje iz muške mode, sa ženstvenim komadima odeće. Bjanka je tada postala i do danas ostala ikona stila, jer sve njene kombinacije su savršene. Njen stil bi pre svega nazvali, smelim, jer su njene haljine često imale dubok šlic ili pak dekolte. Volela je da nosi i providne majice, ali na njoj ništa nije izgledalo vulgarno. Bjanka je znala da iznese sa puno stila čak i čoker ogrlicu.

Čoker ogrlice su bile aktuelne prethodnih sezona, a Bjanka može da posluži kao uzor svima onima koji žele da ih nose. Još jedan aksesoar koji je bio deo njen stajlinga, je mala tašnica.

Pored njenog modnog stila, ne možemo da ne pomenemo njenu borbu za socijalna i ljudska prava. Ona je Ambasador dobre volje Saveta Evrope i osnivač je Fondacije za ljudska prava Bjanka Džeger.

Summary
Author
Publisher Ime
Bonzur.rs
Publisher Logo