Muzej Pegi Gugenhajm u Veneciji riznica dela najvećih umetnika

Odlazak u Veneciju je pravi doživljaj. Venecija je riznica umetnosti. Pogled na svaki ćošak je poseban užitak, milina za oko posmatrača. Naša preporuka je da posetite Veneciju dok je u toku Bijenale. U toku Bijenala imaćete priliku da vidite dela savremenih umetnika iz celog sveta. Ako pak vaš planirani odlazak nije u tom periodu, ne brinite, tu je čuveni muzej Pegi Gugenhajm.

Muzej Pegi Gugenhajm je jedna od najposećenijih atrakcija u Veneciji. Nalazi se na Grand kanalu, u palati Venijer dei Leoni. To je nedovršena palata, čiju je izgradnju 1748. godine započela čuvena venecijanska porodica Venijer. Izgrađena je od belog kamena, ima samo jedan sprat i u Veneciji je zovu „nedovršena palata“. Ispred glavnog ulaza je lepa bašta sa stepeništem koje vodi do kanala. Krov palate je bio terasa idealna za sunčanje, koju je Pegi Gugenhajm često koristila.

Pegi Gugenhajm je bila Amerikanka, kolekcionar bez umetničkog obrazovanja. Gajila je veliku ljubav prema umetnosti i njena kolekcija sadrži imena najvećih slikara, vajara…

U jednom delu palate-muzeja je stalna postavka umetničkih dela, dok se u drugom delu redovno održavaju izložbe moderne umetnosti. U stalnoj postavci su dela Pabla Pikasa, Maksa Ernesta, Salvadora Dalija, kao i skulpture Henrija Mura, Brankusija, Đakometija.

Muzej je stalno otvoren za posetioce.

Stoga, ako vas put nanese, posetite muzej Pegi Gugenhajm, sigurni smo da će vam to iskustvo ostati u sećanju dugo vremena.

Summary
Muzej Pegi Gugenhajm u Veneciji riznica dela najvećih umetnika
Article Ime
Muzej Pegi Gugenhajm u Veneciji riznica dela najvećih umetnika
Description
Odlazak u Veneciju je pravi doživljaj. Venecija je riznica umetnosti. Pogled na svaki ćošak je poseban užitak, milina za oko posmatrača. Naša preporuka je da posetite Veneciju dok je u toku Bijenale. U toku Bijenala imaćete priliku da vidite dela savremenih umetnika iz celog sveta.
Author
Publisher Ime
Bonzur.rs
Publisher Logo