Bez štikli i suknji – nova uniforma ukrajinske avio kompanije

Ukrajinska avio kompanija „SkyUP Airlines“ ukinula je štikle i suknje, koje su deo uobičajne uniforme za stjuardese i zamenila ih je ravnim cipelama i širokim pantalonama.

Oni su se odlučili na ovu radikalnu promenu nakon što su dobili povratne informacije od stjuardesi o udobnosti uniforme.

Aleksandrina Denisenko (Alexandrina Denysensko), stjuardesa sa sedmogodišnjim iskustvom, kaže da ponekad ne dobije ni slobodnu minutu tokom leta, da sedne i odmori natečene noge nakon što je sate provela noseći štikle.

„Cipele na štiklu izgledaju prelepo, to ne sporim, ali stopala pate i oteknu do kraja leta. Ne daj Bože, ali ako posada mora da sleti u vodu i evakuiše se, štikle mogu oštetiti merdevine.“ – rekla je Denisenko za Reuters.

Nova uniforma sastoji se od belih Nike patika i komotnog narandžastog odela sa pantalonama i svilenim šalom koji su iz ukrajinske proizvodnje. Obične bele majce će zameniti bluze.

Kompanija je istraživala istoriju uniformi kabinskog osoblja i odlučila je da odbaci ono što su nazvali „konzervativnim“ elementima izgleda stjuardesa. Pletenice će zameniti čvrsta punđa ili konjski rep.

„Utvrdili smo da uprkos činjenici da je imidž stjuardesa veoma romantizovan, njihov posao zahteva mnogo fizičke obuke.“ – rekla je Mariana Grigoraš (Marianna Grygorash), šefica marketinškog odeljenja „SkyUp Airlines“ – a.

Kompanija planira da lansira i novu uniformu za mušku posadu, koja će imati svetlo odelo umesto prsluka i majcu umesto košulje, koje će se nositi sa crnim Nike patikama.

Nova uniforma biće predstavljena 22. oktobra.

Foto: Youtube-screenshot

Ostavi svoj komentar