Džordž Majkl, pop i modna ikona

Džordž Majkl (George Michael), engleski pevač i kompozitor koji je postigao slavu neslućenih razmera, rođen je u Londonu 1963, a preminuo je 25. decembra 2016. Pamtićemo ga po njegovoj sjanoj muzici, mogim hitovima, fenomenalnim koncertima, kao i po autentičnom stilu.

Modni stil Džordža Majkla

Uvek doteran, pod konac ošišan sa po nekim neobičnim detaljem, poput minđuše, upadljivih naočara ili sakoa, kaputa nesvakidašnjeg dezena.

Pored svega toga, ono što je neizostavno u stilu Džordža Majkla su vrlo jednostavni komadi odeće koje svaki muškarac treba da poseduje. Jedan od takvih odevnih komada je crna rolka. Pored crne rolke, tu je i košulja. Uz crnu košulju neizostavna je i bela. Nikako ne smemo da izostavimo kožnu jaknu, koja je must-have.

Nešto što bi svaki muškarac trebao da ima u svom garderoberu je bar jedno lepo skrojeno odelo. I gde god da krenete, kakva god prilika da vas iznenadi, sa ovim odevnim komadima u vašem ormanu nema brige. To je večita odeća, koju možete da ponesete u raznim prigodama.

Džordž Majkl je to znao da iznese sa puno stila, tako da su i najjednostavnija majica ili košulja na njemu izgledale vrlo stajliš.

Život Džordža Majkla

Slava koju je postigao učinila ga je besmrtnim, tako da će pesme poput „Freedom“, „Fastlove“, „Jesus To A Child“, „I Want Your Sex“ ili „Last Christmas“ ostati zapisane u analima svetske muzičke industrije. O uspehu koji je dostigao u svojoj solo karijeri govori i činjenica da su njegovi albumi prodati u više od 100 miliona primeraka. Osvojio je dva puta nagradu Gremi (Grammy), dok su se njegovi singlovi i ploče mnogo puta našli prvi na američkim i britanskim top listama.

Bio je nenadmašan u live koncertima, koje su njegovi fanovi posebno voleli. Poslednju turneju je održao 2012. godine. Iste godine, na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu otpevao je „Freedom! ’90“ i pesmu „White Light“.

Ipak Majklov nije bio idiličan. Pratile su ga afere, pa je ostalo i dan današnji ne sasvim jasno da li je preminuo prirodnom smrću ili je reč o samoubistvu.

Imao je probleme sa narkoticima, bio više puta hapšen, posle skandala u Los Anđelesu, 1998. je priznao da je homoseksualac.

Ipak, glas, kompozicije i stil Džordža Majkla koji su ostale iza njega nadmašuju negativne glasine i novinske naslove.

Nekoliko dana pre vesti o njegovoj smrti, bilo je objavljeno da Džordž Majk radi na novom studijskom albumu. Takođe pripremao je i dokumentarni film o tome kako je postao zvezda, pod nazivom „Freedom“. Na žalost, svetska javnost i fanovi nisu dočekali da ih čuju i vide.

Nama ostaje da uživamo uz stare, večne hitove.

Izvor: Youtube screenshot