Kako se obući za poslovni sastanak?

„Odelo ne čini čoveka“, poznata je izreka. Mi ćemo dodati da ipak dopunjuje utisak o njemu.

Na poslovnom sastanku uvek je važno ostaviti dobar utisak, a veliki udeo u tome ima i vaš stajling. Klijenti i sagovornici treba ozbiljno da vas shvate, a uprkos vašoj dobroj pripremi to neće biti slučaj ako se na sastanku pojavite u širokim, iscepanim farmericama ili u dukserici. Na sastanku, kao i na poslu uopšte, ne treba da izlgedate vulgarno ali ni previše opušteno, a u odeći koju izaberete, treba da vam bude prijatno jer će te ponekad i čitav dan sedeti u njoj. Zato smo za vas izdvojili neke odevne kombinacije koje su idealne za poslovni sastanak.

Moderno ili klasično odelo

Odelo je klasik u poslovnom svetu. Ženska odela su uvek moderna i postoje u različitim bojama, dezenima i krojevima, tako da lako možete pronaći ono koje vama najviše odgovara. Crno odelo se najčešće može naći u prodavnicama, ali možete obući i neko moderno kao na slici. Uz odelo možete nositi štikle, ali i ravne, elegantne cipele.

Suknja pristojne dužine

Ako se odlučite da za sastanak obučete suknju, vodite računa o njenoj dužini. Ne bi bilo pristojno da se pojavite u mini suknji i razgovarate o ozbiljnim temama. Dobar izbor su midi ili dugačke suknje, a najbolje ih je uklopiti uz univerzalnu belu košulju. U ovoj kombinaciji nemojte preterivati sa nakitom.

Komplet – sako i suknja

Profesionalno i elegantno ćete izgledati i u kompletu, koji čini sako i suknja istog dezena. Uz ovaj stajling obucite niže potpetice i izgledaćete ženstveno i moderno. U ovoj kombinaciji, takođe, nemojte preterivati sa nakitom, ali se zato možete intenzivnije našminkati.

Pepito dezen i crna rolka

Idealna zimska, poslovna kombinacija su pantalone sa pepito kariranim dezenom i crna rolka. Izaberite i odgovarajuće čizme i kaiš i izgledaćete urbano i moderno. Ovo je ležerna kombinacija u kojoj će vam biti prijatno tokom dugog, napornog radnog dana.

Opušteni stajling za sportske tipove

Ukoliko ste sportski tip i ne volite preterano sređivanje, obucite tamnije farmerke, običnu belu majicu i komotni, široki sako. Uz to uklopite i neke lepe, ravne cipele i izgledaćete dovoljno elegantno za poslovni sastanak. Ovo je sasvim prigodan outfit za sastanke sa savremenim, često tehnološkim i IT firmama i organizacijama.

Ostavi svoj komentar