Kako se obući za svadbu? – nudimo vam najbolje kombinacije

Iako mlada ima najzahtevniji zadatak, da izabere venčanicu iz snova o kojoj je oduvek maštala i gošće su uvek u dilemi šta da obuku za ovaj svečani događaj. Odevna kombinacija treba da bude elegantna, ali da ne zaseni mladu. Zato vam pomažemo i dajemo nekoliko odgovora na pitanja, kako se obući za svadbu. Treba da izgledamo svečano, ženstveno i da se nikako ne obučemo vulgarno, posebno ne za ovakvu priliku.

Izbegavajte bele, dugačke haljine koje podsećaju na venčanice, jer nije pristojno da skrećete pažnju na sebe, ipak je to poseban dan za mladu. Neprimereno je nositi i preterano kratke haljine i veliki dekolte, pogotovo ako prisustvujete crkvenom venčanju. Isključite iz izbora i prozirne haljine, ali i previše opuštene varijante kao što su farmerke. Ipak je ovo poseban događaj i treba da izgledate elegantno.

Izdvojili smo za vas neke od odevnih kombinacija koje možete nositi na svadbi:

Haljine od čipke

Čipkaste haljine uvek deluju svečano. Ističu ženstvenost, a čipka asocira na nežnost. Izbegavajte belu boju i kada su one u pitanju. Čipka je univerzalno elegantna, te ukoliko izaberete haljinu bilo kakvog kroja, izgledaćete prefinjeno u njoj. Možete je kombinovati sa visokim potpeticama, ali i uz ravnu obuću i dalje ćete ostavljati utisak u njoj.

Vedre boje

Na venčanjima treba da budete veseli i nasmejani, dobro raspoloženje upotpunite nekom haljinom vedre boje – naročito leti, tada su vam sve nijanse dozvoljene.

Elegantne cvetne haljine mogu biti pun pogodak, osim što lepo izgledaju, privlače pažnju te nikako nećete ostati neprimećeni ako se za njih odlučite.

Odgovarajući kombinezon 

Ne mora samo haljina da izgleda svečano, pravi izbor kombinezona može da ostavi podjednako snažan utisak. Odaberite odgovarajući kroj, koji pristaje vašoj figuri i nećete pogrešiti. Veliki izbor kombinezona na tržištu učiniće vaš izbor lakšim.

Elegantna odela

Ako ne volite da nosite haljine, možete obući i lepo, svečano odelo. Izgledaćete podjednako ženstveno kao i u haljini. Ukoliko ste građe kojoj će dobro stajati odelo, odelo za sigurno može biti pun pogodak. Naša preporuka ovde je da je ono propraćeno visokim štiklama i malo jačom šminkom.

Svečana crna haljina

Ukoliko ste čekali posledni čas za izbor haljine i niste mogli da se odlučite, nećete pogrešiti ni sa crnom haljinom. Ona je uvek u modi, a sigurno imate bar jednu u ormaru. Mala crna haljina uparena sa lepim nakitom, raskošnom ogrlicom na primer ili sakoom jarkih boja i aksesoarom je uvek dobar izbor.

Najbitnije je da ne zasenite mladu, venčanje je ipak njen dan. Izaberite neku vrstu svečane haljine i ulepšajte ovaj poseban trenutak mladencima.

Ostavi svoj komentar