Na nedelji mode u Parizu indijski dizajner napravio reviju nalik bajci

Indijski dizajner Rahul Mišra (Rahul Mishra), predstavio je svoje bajkovite modele na Nedelji mode u Parizu. Inspirisan prirodom, cvećem, prolećem svoje raskošne haljine upotpunio je upravo takvim motivima. I lica manekenki bila su prekrivena tilom na kom su našiveni cvetni detalji. Ovom prolećnom kolekcijom koju je nazvao „Očaran“ (Enchanted), želeo je da prenese radost, a u tome je i uspeo, jer je publika na trenutak odlutala u neki drugi svet.

Zanimljivo je na koji način je ovaj dizajner došao do svojih modela. On je fotografisao cveće, biljke i leptire i na osnovu njih formirao svoje kreacije. Na primer, Mišra je uvećavao cvetove i napravio kratke haljine u obliku cveta. Takođe, nebo ga je inspirisalo da napravi plavi top koju je iskombinovao sa suknjom koja podseća na egzotičnu bašta punu procvalih biljki.

Inače Mišra je 2020. godine prvi put prikazao svoje kreacije na nedelji mode u Parizu i ujedno je bio prvi dizajner iz Indije koji je dobio takvu priliku. Od početka pandemije, njegova popularnost je skočila te se tako u poslednjoj sezoni našao na čak 20 naslovnica magazina u Kini.

U nastavku pogledajte fotografije ovogodišnjih modela, koje je snimao u studiju u Delhiju. Sve je ispunjeno cvećem, biljkama, i podseća na futuristički ambijent nalik onom iz Avatara.

Uživaćete i u videu sa revije na nedelji mode u Parizu.

Ostavi svoj komentar