Kockice leda za lice pomažu da izgledate svežije i odmornije

Večno pitanje koje muči svaku ženu je kako da izgleda odmornije. Kockice leda su jedna od najjednostavnijih stvari, koju možete primeniti u rutini nege lica. Bez obzira da li se opredelite da napravite kockice leda za tretman lica od zelenog čaja, mleka ili soka koji u sebi ima vitamin C, one će vam pomoći da izgledate svežije, smanjiće vam podočnjake i razbudiće vas.

Mnoge poznate ličnosti koriste kocke leda kako bi izgledale svežije. Kejt Mos (Kate Moss) ih koristi svakog dana i to je jedna od tajni njenog mladalačkog izgleda. Merlin Monro (Marilyn Monroe) je takođe, svakodnevno koristila led za podmlađivanje.

Otkrivamo vam nekoliko saveta kako da kockicama leda osvežite svoje lice.

Čemu služi led u nezi lica?

Led može da pomogne u smanjivanju podočnjaka, može da zaustavi upalne procese na licu poput bubuljica i akni, a može sprečiti i nastanak bora. Led sužava pore i time čini lice glatkim i zategnutim.  Masiranjem lica ledom dolazi do sužavanja krvnih sudova, što dovodi do toga da vaše lice izgleda svežije. Led može pojačati i apsorpciju ostalih proizvoda za kožu lica i dovesti do toga da šminka duže traje.

Kockice leda od zelenog čaja i voća

Kako bi vaš tretman bio efketniji umesto vode, možete zalediti i zeleni čaj. Zeleni čaj je odličan za kožu zbog svojih antioksidativnih i antibakterijskih svojstava, koja će doprineti vašoj borbi protiv akni i bubuljica.

Možete zalediti i razblaženi sok od narandže koji u sebi ima vitamin C, koji ima mnoge blagotvorno dejstvo po vašu kožu.

Kockice leda od lavande

Lavanda je posebna biljka koja ima mnoge blagodeti, a pored toga ima i predivan miris. Njeni delotvorni sastojci pomoći će vam kod upalnih procesa na koži, a i lice će vam predivno mirisati. Ove kockice pripremite tako što ćete ohlađen čaj od lavande sipati u kalup za led, a potom odložiti u zamrzivač.

Mlečne kockice leda

Mleko može osvežiti vašu kožu i učiniti je prirodno sjajnom. Kocke sa ledom od mleka posebno se preporučuju za suvu kožu, jer će je dodatno hidrirati. Kleopatra se smatra jednom od najlepših žena u istoriji, a nije nepoznato da je mleko bilo sastavni deo njene nege.

Kako se koriste kockice leda?

Dovoljno je da nekoliko minuta, kružnim pokretima masirate svoje lice kockicama leda. Pre tretmana obavezno operite lice. Led nemojte nikada stavljati na lice direktno iz zamrzivača, već ga ostavite sa strane da počne da se topi i tek onda započnite masažu. Ukoliko vam je koža osetljiva, led možete umotati i u čistu krpu ili peškirić i tek onda započeti masiranje.

Summary
Kockice leda za lice – jednostavan i efektan tretman
Article Ime
Kockice leda za lice – jednostavan i efektan tretman
Description
Led je jedna od najjednostavnijih stvari koja može da se primenjuje u rutini nege lica. On će vam pomoći da izgledate svežije, smanjiće vam podočnjake i razbudiće vas.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar