Lepotice kojima godine ne mogu ništa – koja je njihova tajna?

Ideal ženske lepote se u moderno doba izjednačava sa mladošću i licem bez bora, zbog čega se mnoge holivudske zvezde i top modeli često odlučuju na estetske zahvate kao i druge vrste različitih tretmana. Nekima od njih zaista i polazi za rukom da izgledaju sve bolje sa godinama. Sudeći po njima, možemo reći da su pedesete nove tridesete. Pokušali smo da istražimo šta je njihov eliksir mladosti, te u nastavku možete pročitati šta one kažu.

Džej Lo

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) ima 52 godine, a sa sigurnošću možemo reći da izgleda podjednako zanosno kao i kada je imala 30. Ono što je takođe sigurno jeste da ona zaista puno radi da bi to postigla. Pogledajte samo niz fotografija na njenom Instagram profilu iz teretane i sa drugih vrsta treninga, iskreno nije ni čudo što je tako fit.

Njen režim ishrane je podjednako rigorozan i disciplinovan kao i fizički treninzi. Ona jede samo organski uzgajane namirnice, žitarice celog zrna, kao i sveže voće i povrće. U njenom meniju nema procesirane tj industrijski proizvedene hrane. Ipak, JLo naglašava da izbalansirana ishrana i način života su osnov od kojeg polazi. S tim u vezi, ponekad, ona se ne lišava parčeta torte ili pržene piletine.

U intervjima ona naglašava da nikada nije radila tretmane botoksom niti bilo kakvu drugu operaciju protiv starenja, već da minimum 8 sati sna, kao i dobra hidratacija, bez unosa kofeina, čine da ona zazdržava izgled tridesetogodišnjakinje. Ipak ne smemo zaboraviti da preparati za lifting, anti-aging, zaštitu od sunca koje koristi definitivno imaju zaslugu. JLo posebno naglašava upotrebu hidrantne kreme i seruma koji su na bazi glikolne kiseline.

Selma Hajek

Možemo slobodno reći da nas Selma Hajek (Salma Hayek) zbunjuje svojim izgledom. Ona ove godine puni 56 godina, a pravi je primer zvezde koja sa godinama zaista izgledaju bolje. Tim pre što je prilično očigledno na njenom licu da se slavna glumica nije opredelila za botoks i druge vrste agresivnijih tretmana lica i tela. Masaže su ono što ona praktikuje i za koje kaže da su umnogome zaslužne za njen svež izgled.

Za razliku od njenih vršnjakinja sa naše liste, Selma je sladokusac i ne odriče se ukusne hrane tako lako. Kada je reč o zdravim proizvodima koje konzumira, ona posebno uživa u prirodnim sokovima. Čak je napravila i svoj brend organskih, ceđenih sokova „Cooler Cleanse“ za detoks organizma.

Takođe, poznata glumica često nema vremena za naporne treninge, već svoje telo vežba putem restorativne joge u kojoj se mišići ne naprežu. Ovaj tip joge podrazumeva takav stav tela u kojem su mišići aktivni celog dana, bez obzira na to da šta radite. Ipak, kada ugrabi vreme za vežbanje, ona praktikuje da to budu kraći ali jači treninzi, pet do sedam puta nedeljno.

Monika Beluči

Monika Beluči (Monica Bellucci) godinama važi za jednu od najlepših žena sveta, a tu titulu nije izgubila ni sa 57 godina. Ona stari graciozno, bez estetskih zahvata i baš u tome je lepota njenog izgleda. Monika Beluči je dokaz da je lepota neprolazna, uprkos borama kojih se ne treba stideti.

Ona smatra da izbalansiran režim ishrane donosi najbolje rezultate. U njenom slučaju se pod tim podrazumeva značajan unos vode, bez odlaženja u krajnosti kada je reč o količini hrane koju jede, ni pregladnjivanje niti prevelike porcije.

Posebno nam se dopao Monikin stav o tome da lepota dolazi iznutra, te da će na vaš izgled najviše uticati da li se dobro osećate u vezi sa sobom i da li ste generalno srećni.

Italijanska diva nije fan intenzivnih treninga, već se opredelila za jogu i plivanje. Ona priznaje da svoje nesavršenosti često pokriva crnom garderobom, što joj moramo priznati i polazi za rukom.

Naomi Kembel

Jedna od najpoznatijih manekenki na svetu – Naomi Kembel (Naomi Campbell) ima 51 godinu, a u podjednako dobroj formi je kao i kada je imala 20. Još uvek ima svoj prepoznatljiv stav koji, čini se, doprinosi njenom mladalačkom izgledu.

Njen režim ishrane je vegetarijanski, te ona naglašava prednosti isključivanja ili barem smanjenog unosa namirnica životinjskog porekla. I ona izbegava šećer, ne pije kafu a unosi puno vode. Umesto kofeina, voli da pije čajeve.

Kao i većina lepotica sa naše liste, i Naomi čvrsto tvrdi da se nije podvrgla anti-aging operacijama te da su njeni afro geni prvenstveno zaslužni za njen svež izgled na početku šeste decenije života.

Treninzi nekadašnjeg super modela se zasnivaju na jogi i pilatesu, tj na vežbama koje ne podrazumevaju podizanje tegova već težinu njenog tela.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) ima 52 godine, a svojim vedrim duhom i energijom ostavlja utisak kao da je još uvek u tridesetim. Takođe, ona je poznata po zdravom načinu života i ishrani bogatoj hranljivim materijama, koja uključuje voće, povrće, proteine i žitarice od cela zrna. Osim što ograničeno konzumira prerađenu hranu i namirnice koje imaju visok sadržaj šećera, ona obilato koristi kolagen u smutijima i kafi.

Takođe, glumica svakog dana vežba, barem nekoliko minuta preskače vijaču što joj omogućava da ostane u top formi.

Kada je reč o bjuti preparatima, zvanično ona koristi hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom kao i losion. Osim toga, ona je skoro lansirala brend proizvoda za negu kose LoLavie.

Jedna od omiljenih glumica iz romantičnih komedija nam poručuje da su pedesete nove tridesete!

Ostavi svoj komentar