Monika Beluči – jedna od najlepših Italijanki

Monika Beluči (Monica Bellucci) čuvena italjanska glumica, svoju karijeru započela je kao manekenka, a nakon toga je otkriven i njen talenat za glumu. Ona je svojim prefinjenim stilom, lepotom i elegancijom uspela da očarala svakoga, a smatra se da je jedna od najlepših žena sveta.

Njen stil je kombinacija minimalizma i elegancije. Ona ne prati trendove, voli klasične odevne komade i ne eksperimentiše sa modom. Iako jednostavan, njen stil nikako nije dosadan, već graciozan i ženstven. Ona uglavnom nosi haljine, ali i svečana odela u kojima izlgeda podjednako seksipilno. Voli osnovne boje, crnu i belu, ali i senzualnu crvenu.

Pored svojih nepogrešivih odevnih kombinacija, uvek ima i savršeno usklađen aksesoar. Tašne, cipele, naočare za sunce i nakit pažljivo bira i uklapa uz svaki stajling. Monika Beluči je simbol moderne Italijanke. Najlepša žena na svetu, privlači poglede svojom nenapadnošću, odmerenošću i damskim ponašanjem. Slavna glumica bila je zaštitno lice brenda Dolče i Gabana (Dolce and Gabbana), a i danas je njihova muza.

Prvu ulogu dobila je 1991. godine, a glumački uzor joj je čuvena italijanska glumica Sofija Loren (Sophia Loren).

U filmu „Spektra“ (Spectre) bila je Bondova devojka, najstarija glumica u toj ulozi, ali podjednako seksipilna kao i njene prethodnice. Jedna od njenih najpoznatijih uloga je ona iz filma „Malena“ (Malena).

Bila je u braku sa francuskim glumcem Vinsentom Kaselom (Vincent Cassel), sa kojim ima dvoje dece.

Ćerka Monike Beluči, Deva Kasel (Deva Cassel), nasledila je maminu lepotu i već je, sa samo 16 godina, postala zaštitno lice brenda Dolče i Gabana (Dolce and Gabbana). Bavi se manekenstvom, a angažovana je od strane najpoznatijih modnih kuća i časopisa na svetu.

Klasične crne haljine

Dekoltirane, zatvorene ili one sa čipkom, crne haljine su nešto što Monika Beluči često nosi. Mala crna haljina može da se kombinuje sa različitim modnim dodacima, što je čini pogodnom za sve prilike.

Savršeno skrojena odela

Stil Monike Beluči posebnim čine i savršeno skrojena ženska odela, koja ona često voli da nosi. U njima izgleda zavodljivo kao i u haljinama sa dubokim izrezom.

Čipka koja ističe ženstvenost

Čipka, iako ističe ženstvenost, ne stoji svim ženama. Ali Monika sa sigurnošću nije jedna od njih, ona obožava čipku.

Monika Beluči i danas u svojoj 57. godini izgleda fenomenalno i nastavlja da oduševljava modne kritičare, ali i čitav svet. Ona ne voli botokse i estetsku hirurgiju, koji bi učinili da ne liči na sebe. Odabrala je da graciozno stari, negujući svoju jedinstvenu lepotu.

Foto: Youtube-screenshot