Italijanski Lambordžini investirao 1.5 mlrd EUR za razvoj hibrida

Italijanska automobilska kompanija Lambordžini (Lamborghini) će ove godine predstaviti svoj poslednji model automobila sa benzinskim pogonom. Oni imaju u planu veliku elektronsku tranziciju automobila do 2023. godine.

Kompanija je investirala veliku sumu novca u elektronsku tranziciju, tačnije oko 1,5 milijardi evra za razvoj plug-in hibrida. Prva serija električnih Lambordžini automobila će pristići do 2023. godine, dok će čisto električni automobil biti predstavljen do 2025. godine.

Stefan Vinkelman (Stephan Winkelmann), jedan od menadžera Lambordžnija, rekao je da će ove godine Lambordžini poslednji put imati u ponudi automobil sa čisto benzinskim pogonom.

On je takođe rekao i da kompanija ima razloga za slavlje, jer je oboren prodajni rekord, zbog čega će ove godine lansirati četiri nova modela.

Čini se da sve više automobilskih kompanija ulaže u „električnu“ budućnost. Lambordžini ima snažnu podršku od strane VW grupacije. Oni trenutno rade na dizajnu prvog električnog Lamba, a razmatra se i lansiranja modela sa četvoro vrata koji će biti „pogodan za svakodnevnu upotrebu“.

Lambordžini je italijanski proizvođač sportskih automobila. Danas je u vlasnišvu nemačkog proizvođača Audi AG.

Summary
Lambordžini – velika elektronska tranzicija
Article Ime
Lambordžini – velika elektronska tranzicija
Description
Italijanska automobilska kompanija Lambordžini (Lamborghini), će ove godine predstaviti svoj poslednji model automobila sa benzinskim pogonom.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar