Svetlana Savić, life coach: Ulijte poverenje svojoj deci

Svetlana Savić je stomatolog i life coach, živi i radi niz godina u Veneciji u Italiji. Poseduje veliko znanje i iskustvo u radu sa ljudima, te nam ovoga puta govori o tome na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju u toku procesa podizanja dece.

Snagom volje većinu situacija možemo prevazići

Dolazimo na ovaj svet iz božanske ljubavi. Svako sa nekim svojim zadatkom i karmom. Mi biramo šta ćemo u ovom životu da naučimo i koliko ćemo to uspešno da radimo. Nekada su neke životne situacije toliko teške, da se zapitamo šta smo Bogu zgrešili. Zapamtite uvek je sve za naše dobro i sve možemo snagom volje, jačinom karaktera da prevaziđemo.

Pokažite deci ljubav, strpljenje i poverenje u njih

Od male dece i beba može mnogo da se nauči, uvreženo je pravilo da odrasli uče decu, ali zaboravljamo da su i oni naši savršeni učitelji. Daću vam jedan primer iz mog života. Moj prvi sin Nikola, prve tri godine od rođenja nije uopšte spavao, budio se i po jedanaest puta u toku noći. Meni kao nekom ko voli da spava je to teško padalo i pitala sam se pa zašto je to tako. A onda sam shvatila da moram da se naučim strpljenju, koga mi je moram priznati manjkalo.

Strpljenje nam je neophodno za život. Beskrajnu ljubav treba dati deci, a da bi bili u stanju da im damo tu ljubav, potrebno je da budemo strpljivi, puni razumevanja za njih…

Sledeća stvar je poverenje, jako je važno da pokažemo svojoj deci da imamo poverenja u njih. Čak i ako ga nekada iznevere, da ostanemo čvrstog stava da mi verujemo u njih i njima. Do treće godine deca najviše uče, ali sve što želite da im usadite u tom periodu, radite sa strpljenjem, poverenjem i ljubavlju. Jedino tako vaša deca će izrasti u sigurne ljude.

Ostavi svoj komentar