Potaž od bundeve – recept koji će vaši ukućani voleti

Hladni, praznični dani su kao stvoreni za topla ukusna jela. Stoga delimo sa vama recept za potaž od bundeve, naše omiljeno jelo. Ova krem čorba se brzo i jednostavno priprema a ukus je lep, blag i prijatan. Bilo da se odlučite da ga jedete samog ili kao jedno od jela za obrok, nećete pogrešiti.

Potrebni sastojci

  • 500gr bundeve
  • dva krompira
  • dve šargarepe
  • jedan crni luk ili praziluk
  • beli luk
  • malo ulja, bibera i soli
  • peršun
  • đumbir
  • mleko ili pavlaka za kuvanje
  • kisela pavlaka po ukusu

Potaž od bundeve – priprema

Za potaž od bundeve, potrebna vam je bundeva, šargarepa i krompir. Iseckaćete ih na sitne komade i stavite u lonac u kojem ste prethodno propržili luk na malo ulja. Zatim nalijete 500ml vode. Kada provri, kuvajte još 20 do 25 minuta. Kada sva voda skroz uvri, tada ponovo dodate samo malo vode, jer potaž treba da bude gust.

Začine i so dodajete po vašem ukusu, ali sa merom. Zatim nalijete mleko ili pavlaku za kuvanje. Kada je povrće postalo meko, skinite sa ringle šerpu i štapnim mikserom izblendirate sve, tako da dobijete gustu masu.

Ako vam se čini da je potaž pregust, slobodno dodajte još malo vode, mleka ili pavlake za kuvanje. Zatim na nekih pet minuta sve vratite na vruću ringlu, da bi još malo uvrilo. Pre služenja ako želite, kada po drugi put skinete sa ringle, dodajte kašiku kisele pavlake i ukrasiti potaž orašastim plodovima ili peršunom.

Prijatno!

Ostavi svoj komentar