Lusteri – ideje za vaš enterijer

Koliko različitih lustera ima u ponudi, zapravo zaista nije se lako odlučiti za onaj pravi. Ipak, vredi uložiti truda i vremena u izbor, jer su dobra rasveta i dekorativan luster pola obavljenog posla kada je uređenje enterijera u pitanju. Osim što bitnu ulogu igraju u dnevnoj sobi, ili trpezariji, lusteri su neophodni i u drugim prostorijama. Pogledajte kako u različitim ambijentima izgledaju lusteri, ideje i predlozi su nepresušni.

Nekoliko manjih lustera

Počećemo od kuhinje. U zavisnosti od stila birate luster, ali najčešće u kuhinjski prostor idu jednostavni lusteri koji će visiti iznad vaše radne površine. Tri crna lustera jedan do drugog okačeni daju fantastičnu rasvetu i savršen su kontrast belim kunjiskim elementima.

Sledeća varijanta koju smo izdvojli su tri bela lustera, koja bi imala potpuno jednostavan dizajn, da nije detalja koji ih ćine vrlo zanimljivim. Ovoj drvenoj kuhinji daju toplu rasvetu i ceo enterijer odaje utisak jednog ušuškanog prostora.

beli lusteri ideje

Lusteri metalne konstrukcije, odličan dekor elegantnih prostora. Oni su uglavnom jednostavni, jer sam metal daje jednostavnost, a i dizajn im je u većini slučajeva sveden. Baš takvi idu uz elegantan prostor. Ono što je interesantno dobro se uklapaju i uz nežno uređene sobe iako u prvi mah to ne bismo pomislili.

Metalni lusteri

luster u enterijeru
metalni luster u enterijeru

Kristalni lusteri

Kristalni luster, moćan i nepretenciozan. Ako birate ovakve lustere, najbolje je da ih smestite u jednostavno uređene prostorije. Oni su sami po sebi dekorativni, pa bi bilo mnogo da je i sve ostalo. U ovom slučaju sjajno ide uz sto sa sivom mermernom pločom i tamne zidove. Iako nema slika na zidovima, ovaj prostor deluje skladan, jer je luster upotpunio ceo enterijer.

kriistalni luster

Kitnjasti lusteri

Prelazimo na kitnjaste lustere, nalik onima koji krase najlepše palate, pa da li ima išta lepše od toga. Kad ih vidimo uglavnom ih vezujemo za muzeje, neke starinske prostore, ali slike ispred vas su dokaz da se oni svuda uklapaju. Mogu da budu od kristala, žutih ili belih. U skladu sa bojom kristala, postavljate i rasvetu. Bele sijalice daju hladniju atmosferu, dok žute unose toplinu u svaki prostor. Da idu uz bele zidove, uz mermerne elemente, jednostavnu sofu, sobne biljke ali i drvo pokazuju sledeći primeri.

kitnjasti kristalni luster
luster u trpezariji

Ekstravagantan luster

I za sam kraj odabrali smo jedan potpuni drugačiji luster. Metalna konstrukcija, prožeta belim kristalima. Ovaj luster je dokaz da nekada kada spojite nespojivo, izgleda savršeno. Uklapa se uz romantično dekorisan sto sa svećama i uz dekor novogodišnjih praznika. Ovaj luster je manjih dimenzija, ali je vrlo atraktivan, jer kombinacija ova dva kontrasna materijala i boje daje autentičan dizajn.

luster iznad stola za rucavanje
Summary
Lusteri - ideje za vaš enterijer
Article Ime
Lusteri - ideje za vaš enterijer
Description
Koliko različitih lustera ima u ponudi, zapravo zaista nije se lako odlučiti za onaj pravi. Ipak, vredi uložiti truda i vremena u izbor, jer su dobra rasveta i dekorativan luster pola obavljenog posla kada je uređenje enterijera u pitanju. Osim što bitnu ulogu igraju u dnevnoj sobi, ili trpezariji, lusteri su neophodni i u drugim prostorijama.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar