Papirni lampioni, jednostavan a upečatljiv dekor u vašem prostoru

Lampion je naziv za ukras koji se može sjajno uklopiti u vaš enterijer ili baštenski prostor. Osim od papira, može biti napravljen i od nekog drugog transparentnog matertijala. Može da svetli, ali i ne more. Papirni lampioni se najčešće koriste u Istočnoj Aziji, gde se održava poznati Festival lampiona.

Mi se ovoga puta baziramo na jednostavne, papirne lampione, različitih boja, koje možete da kupiti u svakoj kineskoj radnji. Morate priznati da izgledaju vrlo lepo i u zatvorenim i u otvorenim prostorima. Oni mogu da budu dekor vaše sobe, baš kao na primeru na slici. Dovoljno je odaberete boje koje idu uz vaš enterijer, da ih postavite nekoliko u nizu i okačite u neki ćošak vaše prostorije.

Osim za uređenje enterijera, mogu poslužiti i kao dekor i u vašoj bašti u toku letnjih, suvih dana. Osveže prostor, lepo ga upotpune te kao rezultat imate ukrašen vaš omiljeni kutak gde sedite i pijete jutarnju kafu. Papirni lampioni su često i deo prostora za proslave, od dečijih rođendana, do različitih slavlja. Slike koje napravite u prostoriji koja je dekorisana lampionima su vrlo živopisne.

Kada su venčanja u pitanju, poželjno je da dekor bude raskošan, pa evo sjajne ideje. Puno različitih lampiona možete da postavite da vise iznad stola gde je posluženje.

lanterns

U videu pogledajte kako jednostavno da napravite lampion, a kada spojite puno takvih, dobijete zaista prelep dekor.