„Audi A8 L Horch“ novi rival „Mercedes Maybach“-a

Nemački proizvođač automobila „Audi“, predstavio je novi model „Audi A8 L Horch“, kao odgovor na „Mercedes Maybach“ S klase.

Novi Audi predstavljen je u Kini, uoči zvanične premijere koja će biti na sajmu automobila u Guangdžou.

Model je zasnovan na standardnom Audiju A8, međutim ova limuzina ima 130mm duže međuosovinsko rastojanje.  U unutrašnjosti zadnjeg dela automobila nalaze se dva, velika sedišta nalik na fotelje. Predviđeno je da se vlasnici automobila voze na zadnjim sedištima, dok je mesto vozača rezervisano za službenog šofera. Prednji i zadnji deo unutrašnjosti automobila razdvaja centralna konzola sa ekranom i električnim komandama za podešavanje položaja sedišta i jačine klime u zadnjem delu vozila. Prednji deo automobila ne razlikuje se mnogo od standardne verzije.

Audi A8 L Horch ima 3.0 litarski V6 tvin-turbo benzinski rezervoar sa 340KS. Ima i 48-voltnu hibridnu asistenciju i automatski menjač.

Ovo nije Audijev najveći motor, a još uvek se ne zna da li će se u nekom trenutku odlučiti za veći, sa obzirom na to da njihov rival Mercedes ima u ponudi dva motora, V8 sa 503KS i V12 sa čak 630KS.

Cena novog Audijevog modela još uvek nije poznata, a najverovatnije će biti objavljenja nakon zvanične svetske premijere.

Foto: Youtube-screenshot

Summary
Novi Audi A8 L Horch
Article Ime
Novi Audi A8 L Horch
Description
Nemački proizvođač automobila, Audi, predstavio je novi model „Audi A8 L Horch“, kao odgovor na Mercedes „Maybachu“ S klase.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar