Ilon Mask je kupio Tviter u potpunosti

Ilon Mask, izvršni direktor kompanije Tesla, kupio je Tviter po ceni od 44 milijarde dolara. On je prvenstveno otkupio 9,2 odsto udela u kompaniji, čime je postao njen najveći deoničar. Mask sada ima brojne predloge za promenu Tvitera, a posebno insistira na slobodi govora kao osnovi demokratije.

„Nadam se da će čak i moji najveći kritičari ostati na Tviteru, zato što to podrazumeva slobodu govora” – napisao je Mask na svom Tviter nalogu, pre zvanične potvrde o kupovini.

Nakon prvobitne kupovine akcija, Mask je objavljivao i nekoliko anketa u kojima je od korisnika tražio da glasaju da li žele taster za izmenu tvitova (edit).

Postavio je i anketu u kojoj je pitao korisnike da li treba iz imena Twitter izbaciti slovo „w“. U šaljivom tonu ponuđeni odgovori su bili „da“ i „apsolutno“. Za manje od sat vremena je dobio 400.000 odgovora na anketu.

Ilon Mask je i prethodnog meseca govorio o slobodi govora, čime je otvorio mnoga pitanja o mogućnosti slobodne komunikacije na Tviteru.

„Sloboda govora je neophodna za funkcionalnu demokratiju. Verujete li da se Tviter rigorozno pridržava ovog principa?“ – napisao je Mask na svom Tviteru.

On je istakao i da ozbiljno razmišlja o stvaranju nove platforme društvenih medija.

Ostavi svoj komentar