Najefikasniji tretmani za kosu

Kosa zahteva posebnu negu, a naročito u prelaznim periodima kada više opada i kada joj je potreban oporavak. Postoje tretmani koje možete uraditi u frizerskim salonima, ali i oni koje možete uraditi sami kod kuće.

Mi smo za vas izdvojili nekoliko najefikasnijih tretmana za kosu.

Olaplex

Olapex tretman kose služi za regeneraciju veoma oštećene kose, a često se radi pre farbanja. Nakon njega kosa postaje sjajna i glatka, a on neko vreme sprečava i nastajanje novih oštećenja. To je hemijska tvorevina koja ne sadrži silikone i ulja. Ukoliko je kosa previše oštećena, potrebno je uraditi 2-3 tretmana u roku od jednog meseca. Olaplex se posebno preporučuje ako planirate da se ofarbate u svetliju boju ili da izvučete svetle pramenove.

Tretman sa keratinom

Postoji više tipova tretmana kose sa keratinom: tretman za regeneraciju, revitalizaciju ili za ispravljanje kose. Već nekoliko godina najpopularniji je tratman keratinom za ispravljanje kose, jer pored ispravljanja on kosi daje i sjaj i vitalnost. Keratin je zapravo vlaknasti protein. Ovaj tretman može trajati i do 3 sata. U drogerijama možete pronaći i keratinske maske za kosu koje možete sami da nanesete.

PRP tretman

 PRP tretman primenjuje se kod gubitka kose, odnosno kod lečenja ćelavosti kod žena, ali i kod muškaraca. To je tretman sopstvenom krvlju. Radi tako što se prvo vadi krv, iz koje se potom izdvaja krvna plazma. Nakon toga, krv se ubrizgava u teme glave, pre čega je neophodno dati lokalnu anesteziju pacijentu. Ovaj tretman se preporučuje ljudima koji boluju od alopecije.

Botoks kose

Botoks kose je veoma popularan tertman koji regeneriše oštećenu i suvu kosu. Njime se efikasno oporavlja oštećena i slaba kosa, zahvaljujući koncentraciji hranljivih sastojaka među kojima su riblje ulje, kompleks vitamina B i vitamin E. Nanosi se uz pomoć šprica, ali bez igle i ostavlja se da deluje na kosi oko 45 minuta.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno neguje i oporavlja kosu, a tretmane sa njim možete da radite i sami. Najbolje bi bilo da kokosovo ulje nanesete celom dužinom kose pre spavanja, a da kosu potom ujutru operete. Nakon ovoga kosa će vam biti sjajna i oporavljena. Ovaj tretman možete da radite jednom nedeljno. Kokosovo ulje možete da nanosite i na krajeve nakon pranja kose.

Ši buter

 Ši buter je pored kokosovog ulja, veoma efikasan za prirodni tretman kose. Ši buter dobija se od plodova biljke šea, a žene u Africi ga godinama koriste kako bi zaštitile kosu od sunca. Možete kupiti gotove maske za kosu sa ši buterom ili buter u originalnom obliku koji se nanosi na kosu isto kao i kokosovo ulje. Ostavite ga da odstoji na kosi nekoliko sati, a potom operite kosu.

Summary
Najefikasniji tretmani za kosu
Article Ime
Najefikasniji tretmani za kosu
Description
Najefikasniji tretmani za negu i oporavak kose.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar