Ceđeni sokovi za mršavljenje – kako da ih napravite sami kod kuće

Proleće je pravo vreme za detoks organizma. Hladno ceđeni sokovi od voća i povrća će pročistiti vaše telo i povećaće vam energiju. Njih možete napraviti i sami kod kuće, a odvojite za početak samo jedan dan kada ćete ih konzumirati da vidite da li vam to odgovara. Ceđeni sokovi vam mogu pomoći u procesu mršavljenja, jer će ubrzati vaš metabolizam i uz pomoću njih ćete izbaciti višak tečnosti iz organizma.

Napici za detoks se prave u sokovniku koji odvaja samo čisti sok od mesa povrća i voća. Dakle, za ovakve sokove nisu pogodni blenderi koji će samleti cele voćke, već sokovnici koji će iz voća i povrća izdvojiti samo sokove.

Svakog dana možete popiti po jedan ovaj napitak, ali on nije zamena za obroke. Takođe, izbegavajte konzumiranje sokova na prazan želudac jer vam mogu podstaći kiselinu. Ukoliko su vam previše jaki, možete ih razblažiti sa malo vode.

Izbegavajte i konzumiranje ovih sokova u večernjim časovima jer mogu podstaći pražnjenje. Ovi sokovi nisu zamena za hranu već samo krakotrajno čišćenje organizma od toksina i teške hrane, koji će vam pomoći da skinete višak kilograma.

Zeleni sok – čišćenje

U sokovniku iscedite štapiće od celera, zelenu jabuku, krastavac, limun i peršun ili mentu. Zeleni sok je najbolji čistač organizma, a ovo je samo jedna njegova verzija. Možete kombinovati različito zeleno povrće kao što su krastavci, kovrdžavi kelj, a možete napraviti i sok samo do stabljika celera koji je veoma zdrav.

 Crveni sok – vitamini

Za crveni detoks napitak potrebna vam je cvekla, crvena jabuka, pomorandža, šargarepa i sok od limuna. Sve iscedite u sokovniku i pružite vašem telu obilje vitamina i potrebnu dozu energije. U crveni napitak možete dodati i jagode ili drugo bobičasto voće kao što su borovnice, višnje, maline ili ribizle.

Narandžasti napitak – energija

Ovo je pravi osvežavajući detoks sok koji se pravi od limuna, pomorandže, grejpa, đumbira, kurkume i šargarepe. Ovaj napitak sadrži veliku količinu vitamina C, koji će vam pružiti energiju.

Ako se odlučite da jedan ceo dan konzumirate samo sokove, pokušajte da tada svedete aktivnosti na minimum.

Summary
Ceđeni sokovi za mršavljenje – kako da ih napravite sami kod kuće
Article Ime
Ceđeni sokovi za mršavljenje – kako da ih napravite sami kod kuće
Description
Proleće je pravo vreme za detoks organizma. Hladno ceđeni sokovi od voća i povrća će pročistiti vaše telo i povećaće vam energiju.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar