Kako se pravilno nanosi maskara? – nekoliko korisnih saveta

Pitanje koje često postavljamo sebi kada se šminkamo je kako se pravilno nanesemo maskaru, bez grudvica, spajanja trepavica i mrlja na kapcima. Pre svega, treba da odaberete kvalitetnu maskaru u zavisnosti od onoga šta želite sa vašim trepavicama. Postoje maskare koje će povećati volumen vaših trepavica, kao i one koje će ih samo izdužiti.

Za gušće trepavice trebalo bi da odaberete maskaru sa debljom četkicom. Ukoliko želite razdvojene trepavice odaberite maskaru sa gumenom četkicom. Takođe, maskare postoje u različitim bojama pa tako možete kupiti crnu, braon ili neku u boji.

Ukoliko želite prirodan izgleda trepavica stavite samo jedan sloj maskare od korena ka vrhu. Blagim pomeranjem četkice levo-desno dobićete veći volumen, a ravnim nanošenjem maskare ćete istaći samo dužinu trepavica. Nemojte zaboraviti da našminkate i donje trepavice na isti način. Pre nanošenja maskare možete iskoristiti uvijač za trepavice, ukoliko ga imate.

Maskaru možete nanositi u nekoliko slojeva, ako želite gušće i duže trepavice, samo ako se još uvek nije osušila. Ukoliko pokušate da popravite maskaru koja se već osušila, trepavice će vam se slepiti i stvoriće vam se grudvice.  Maskara se uvek nanosi na kraju šminkanja, nakon senke.

Ukoliko vam se pojave grudvice na trepavicama pri nanošenju maskare, nikako nemojte da ih uklanjate prstima. Uzmite mali češljić za trepavice i njime prođite od vrha ka korenu, dok je maskara još uvek sveža.

Ako koristite veštačke trepavice, preko njih takođe možete naneti jedan tanak sloj maskare i obavezno nanesite maskaru i na donje trepvice.

Summary
Kako se pravilno nanosi maskara? – otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta
Article Ime
Kako se pravilno nanosi maskara? – otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta
Description
Ukoliko želite prirodan izgleda trepavica stavite samo jedan sloj maskare od korena ka vrhu. Blagim pomeranjem četkice levo-desno dobićete veći volumen, a ravnim nanošenjem maskare ćete istaći samo dužinu trepavica.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar