Kako se nanosi hajlajter – delimo sa vama male tajne šminkera

Hajlajter je jedan od proizvoda koji može da promeni vaš izgleda i da šminki da sasvim drugu dimenziju, ukoliko se pravilno nanese. Hajlajter se korisiti kako bi se naglasili određeni delovi lica. On se nanosi na kraju šminkanja, a za dnevni izgled se preporučuje diskretan sjaj koji će samo dati svežinu vašem izgledu.

Za vas smo izdvojili nekoliko saveta za odabir i nanošenje odgovarajućeg hajlajtera.

Hajlajteri prema tipovima kože

Kao i pri odabiru kreme ili drugih proizvoda za lice, tako i pri kupovini hajlajtera, obratite pažnju na to kom tipu vaša koža pripada. Postoje različite vrste hajlajtera – tečni, puderasti i u stiku. Ako imate suvu kožu izaberite tečni ili hajlajter u stiku, a ako imate masniju kožu opredelite se za onaj u puderastom obliku.

Nijanse hajlajtera

Kao i puderi za lice i hajlajteri imaju svoje nijanse. Ako imate svetliju kožu izaberite i svetliji hajlajter kako vaša šminka ne bi izgledala previše napadno. Hajlajteri obično imaju narandžasti, srebrni, zlatni ili roze odsjaj. Njegove nijanse uklapajte sa bojom šminke, kao i sa bojom vašeg tena.

Na svetlijoj koži najbolje će izgledati roze hajlajteri, koji će dodatno naglasiti vašu ženstvenost. Bakarne nijanse izgledaju lepo na tamnijoj koži. Bele nijanse pristaju svakom tenu. Za leto je idealan hajlajter sa zlatnim odsjajem jer preplanulom tenu daje magičan izgled.

Gde se nanosi hajlajter?

Hajlajter služi za naglašavanje određenih delova lica, kao što su nos ili jagodice. Nanosi se na centralni deo lica, preko sredine nosa, kako bi se postigao efekat suženja, na jagodice i iznad gornje usne kako bi izgledale punije. Nanosi se i na vrh čela i ispod obrva kako bi lice izlgedalo simetrično.

Kada nosite bluze ili haljine sa izrezom, hajlajter možete naneti i na ključne kosti kako bi vaš dekolte izgledao zanosnije. Hajlajterom nemojte prekrivati bubuljice ili druge nepravilnosti na koži, jer on tome ne služi – on je samo završni deo šminkanja koji daje svežinu i sjaj našem licu.

Razlika između bronzera i hajlajtera

Bronzer se koristi za konturisanje i potamljivanje delova lica koje želimo da naglasimo. Daje licu preplanulost, a najčešće se koristi za sužavanje nosa i isticanje jagodica. Hajlajter, suprotno od bronzera, služi za posvetljivanje određenih delova lica. Međutim ova dva proizvoda se uglavnom koriste zajedno. Ukoliko želimo da suzimo nos, nanećemo bronzer na stranice nosa, dok ćemo hajlajter staviti po dužini nosa. Kada želimo da istaknemo jagodice, prvo ćemo naneti bronzer na jagodične kosti, a iznad njega ćemo ih dodatno naglasiti hajlajterom.

Čime se nanosi hajlajter?

Hajlajteri se najčešće nanose odgovarajućom četkicom ili sunđerom. Pravilan odabir četkice zavisi od teksture hajlajtera, ako koristite tečni sjaj biće vam potrebna ravna četkica. Hajlajtere puderaste teksture ćete najlakše naneti mekom četkicom od prirodnih dlaka. Lepezasta četkica je ipak najbolji izbor, zato što se može koristiti za primenu svih vrsta hajlajtera.

Ukoliko i dalje niste sigurni kako i gde naneti hajlajter, u nastavku je video tutorijal koji će vam sigurno olakšati.

Summary
Kako da pravilno nanesete hajlajter
Article Ime
Kako da pravilno nanesete hajlajter
Description
Hajlajter je jedan od proizvoda koji može da promeni vaš izgleda i da šminci da sasvim drugu dimenziju, ukoliko se pravilno nanese. Hajlajter se korisiti kako bi se naglasili određeni delovi lica.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar