Industrijski stil u uređenju enterijera – dajemo vam 5 efektnih predloga

Uređenje prostora u industrijskom stilu je iz godine u godinu sve zastupljeniji. Možda je za one malo smelije, koji vole tamnije boje i rustiku. Nekada smo industrijski stil viđali više u uređenju restorana, kafića, ali sada je i te kako prisutan i u uređenju stambenih prostora i savremenih office-a. Nije pogodan za vaš dom ako imate malu decu, jer mu fali svežine, ali možete i ovakav stil da unesete potpuno drugačiji komad nameštaja ili dekor i da ga učinite toplijim.

Karakterišu ga visoki plafoni, cigla, rustične stvari, metal, drvo, vidljive cevi i industrijski lusteri. Same prostorije mogu da vam zaliče na napuštene hangare. Tada ste na putu da ispunite zahteve ovog stila. Mi imamo nekoliko predloga.

Cigla – nezaobilazni element industrijskog dizajna

Dnevna soba, sa visokim plafonom od drveta, ukrašena je lepim, staklenim tirkiznim lusterima. Oni su celoj prostoriji dali na toplini. Inače možete da primetite da je u ovoj sobi na zidu cigla, a na prozorima metalna konstrukcija. Od nameštaja, tu je siv trosed i jednostavna fotelja, a tri stočića su nalik na crne kante. Sve u svemu, izgleda fantastično.

Zemljani, topli tonovi dominiraju

Kuhinja sa zidovima od cigle i pravom industrijskom ravetom. Zelenilo je uvek dozvoljeno i u industrijskom stilu dobro došlo, jer oplemeni ceo stil. Osim jednostavnih linija koji dominiraju u kuhinjskim elementima, kuhinje industrijskog dizajna su u zemljanim tonovima, kao i ostatak prostorija u domu koji je uređen u ovom stilu.

Metalni lusteri su jedan od simbola industrijskog stila

Ovo je jedan pravi luster industrijskog dizajna. Kada pričamo o rasveti, uglavnom su to metalni lusteri ili podne lampe, sa „golim“ sijalicama na kablu koji se vidi. Ovakvi lusteri su sve zastupljeniji u radnjama gde se prodaje rasveta, ali ako ste kreativni možete da odšetate do buvljaka i nađete luster koji bi se savršeno uklopio uz enterijer industriskog dizajna.

Puno svetla čini da prostori izgledaju prostrani

Sledeće je uređenje spavaće sobe, u kojoj se nalazi niski krevet, sive boje. Zidovi su ponovo u cigli. U ovoj prostoriji dominara prirodno svetlo, jer su prozori veliki. Ako planirate na ovaj način da uredite enterijer, razmišljajte o tome da imate što više prirodnog svetla u vašim prostorija, jer prosto ovaj stil to traži.

Drveni nameštaj oplemenjuje prostor

Lepo uređen stan, sa galerijom. Drvo u enterijeru, cigla, metal, sve je zastupljeno baš kako i treba. Jastuci su dali pečat trosedu. Da savršeno ide rasveta sa metalnim abažurima, pokazuje nam ovaj primer uređenja dnevne sobe. Sto za ručavanje i stolice su od drveta, kuhinjski elementi sive boje, tako da u prostoru dominiraju zemljani i tamni tonovi.

Kombinujte stare elemente sa novim nameštajem

Ako ste i sami kreativni, upustite se u avanturi i na ovaj način sredite vaš prostor. Možete od starog bicikla, da napravite dekor za zid, jer snažan efekat se postiže upravo primenom delova starih industriskih elemenata, poput mašine za veš. Oni se sređuju i koriste kao dekor. Vintidž stvari imaju savršenu prođu u ovako uređenim enterijerima.

Ostavi svoj komentar