„Čudo u Šarganu“ premijera 2. aprila u JDP-u

Predstava „Čudo u Šarganu“ u režiji Jagoša Markovića biće premijerno odigrana 2. aprila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Nakon premijere, predstava je na repertoaru 3., 14. i 27. aprila.

Komad je rađen prema kultnom tekstu Ljubomira Simovića, a prvi put je odigran 1974. godine u režiji Mire Trailović. „Čudo u Šarganu“ se bavi temama surovosti i patnje, koja su usađena uverenja. Grupa moralno posrnulih likova koji su okupljeni u kafani „Šargan“ zaglavljena je između prošlosti i budućnosti.

Foto: Nebojša Babić

„Na veoma poseban način mi je važna ova predstava. Ovde ćete videti pravo čudo o našoj poeziji, ili našoj nemoći, veri i neveri, pravdama i nepravdama, težnjama, kalu, o letu u mestu, o nama najboljima i o nama najgorima.“ – rekao je Jagoš Marković, reditelj predstave.

U predstavi igraju: Anita Mančić, Tamara Dragičević, Sanja Marković, Miodrag Dragičević, Marko Janketić, Miloš Samolov, Nenad Jezdić, Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Jovana Belović, Nebojša Dugalić, Slobodan Tešić i Aleksej Bjelogrlić.

Kostimograf je Lana Cvijanović, a za scenografiju i muziku je takođe zaslužan Jagoš Marković.

Foto: Nebojša Babić

Ostavi svoj komentar