„Hellbound“, korejska serija koja je nadmašila „Squid Game“ po gledanosti

Nova korejska serija o demonima „Hellbound“ je za rekordno vreme prestigla „Squid Game“ do sada najgledaniju seriju na Netfliksu. Čini se da je još od filma „Parazit“ pokrenuta nova era korejske kinematografije. Nova serija je na platformi Netfliks počela da se prikazuje 19. novembra, a za samo 24 časa uspela je da se popne na sam vrh gledanosti.

Radnja serije prati nasilne demone koji love pojednice, kojima je najavljeno kada i gde će umreti. Koliko god pokušavali da pobegnu od njih, demoni ih na kraju ipak stižu i odvlače u pakao, dok za njima ostaje sam pepeo. „Pakao“ se međutim dešava i na Zemlji. Misteriju demona pokušavaju da otkriju novinari, policijski detektivi i advokati, podstaknutim verskim raspravama koje su pokrenute širom zemlje zbog ovih zastrašujućih događaja.

Seriju je režirao Jon Šang-Ho (Yeon Sang-ho), a prva sezona ima šest epizoda. Glavne uloge igraju Ju Ah-in (Yoo Ah-in), Kim Hen-čžu (Kim Hyun-joo), Von Đin-A (Won Jin-A) i Park Jung-min (Park Jung-min). Serija je premijerno prikazana na Filmskom festivalu u Torontu i time je postala prva korejska drama koja je prikazana na ovom festivalu.

„Hellbound“ je za samo tri dana pogledalo 43,48 miliona ljudi što je popelo na prvo mesto Netfliksove top liste.

Pogledajte trejler za novu seriju.

Ostavi svoj komentar